Port Aventura, 25 anys significatius per al territori

Aquest divendres a Carrer Major hem parlat amb Josep Oliveras, catedràtic emèrit de Geografia de la URV i autor del llibre “L’Aventura de PortAventura. L’evolució i l’impacte del Parc Temàtic”, editat per Publicacions URV i presentat la setmana passada amb qui hem fet balanç dels 25 anys que el parc porta en marxa i l’impacte ambiental, visual i turístic envers el territori.

port aventura
PUBLICITAT

I es que l’1 de maig de 1995 es va inaugurar oficialment el primer parc temàtic de la península Ibèrica, que es diria PortAventura. El nucli d’aquest llibre és remarcar el que ha significat PortAventura al llarg dels seus primers vint-i-cinc anys d’existència, quina és l’essència d’un parc temàtic i els seus antecedents, així com l’origen de la idea d’aconseguir que Catalunya i les comarques meridionals tinguessin un parc recreatiu turístic.

Per altra banda hem parlat amb Joan Pons, portaveu de la plataforma Aturem Barcelona World des d’on s’oposen a l’arribada d’un nou emplaçament temàtic, turístic i d’oci. Consideren que el projecte no s’acabarà fent, indicant les continuades pròrrogues quan ja hauria d’estar tot més avançat i enllestit.

PUBLICITAT