#TGNinfo | L’Ajuntament suspèn l’activitat cultural d’octubre

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que se suspenen les activitats culturals i reunions presencials fins al 31 d’octubre. 

PUBLICITAT

En queden exempts els actes de Tàrraco Viva, perquè són de molt petit format. En paral·lel, la URV ha comunicat que a partir de dijous totes les classes teòriques es passaran a fer a distància. 

En aquest sentit el Govern català anunciarà demà noves restriccions per frenar l’evolució de la pandèmia, que ja ha entrat en la segona onada. 

De fet, el risc de rebrot ja és molt alt a tot Catalunya. De moment, el departament de Salut ha demanat que es limiti al màxim l’activitat social i que s’aposti de nou pel teletreball, almenys durant els pròxims 15 dies. 

Un estudi realitzat per la URV i l’hospital de Reus conclou que factors com la pneumònia i la dificultat respiratòria incrementen el risc de mort per covid-19

En canvi, no s’ha observat una relació directa amb altres malalties prèvies, com les cardiovasculars o neurològiques. L’estudi s’ha fet a partir dels casos registrats al territori durant els primers mesos de la crisi sanitària.

Per la seva banda, avui ha arrencat la vaga dels metges de primària que al conjunt de Catalunya. Al Camp de Tarragona ha tingut un seguiment escàs. 

El col·lectiu, que se sent desbordat, demana més personal i també millores salarials. I no són els únics que demanen reforços. Els funcionaris de presons consideren insuficients les incorporacions que hi ha hagut, perquè tot just han servit per cobrir les baixes. 

Tarragona ha constituït una comissió per fer seguiment i acabar amb els problemes de males olors que hi ha al municipi. 

En el projecte hi treballaran conjuntament el consistori, la universitat, el Port i l’Associació Empresarial Química.

Són algunes de les notícies de l’informatiu de Carrer Major d’aquest dimarts. Escolta’l!

PUBLICITAT