CUP, C’s, ERC i els veïns de boscos s’oposen a l’escola anglesa

1124770676image

PUBLICITAT

Els grups municipals de la CUP, Ciutadans i ERC portaran conjuntament al ple del pròxim 25 de gener una moció perquè es sol·liciti la paralització de l’escola anglesa, que es vol construir als terrenys públics de boscos.

L’Ajuntament va adjudicar per concurs els terrenys de 12.000 metres quadrats per la construcció d’aquest nou centre que dependria directament del British Council, però els veïns de boscos s’hi han alçat en contra. El vocal de l’associació de veïns, Joan Albiol, ha manifestat que la pròpia associació està en contra que aquest espai passi a ser d’un ens privat, al·legant que és l’únic terreny públic del barri. Així ho ha expressat Joan Albiol.

La negativa per part dels grups municipals no passa només pel fet que els terrenys públics passin a ser un equipament privat, sinó que el baix cost del lloguer dels terrenys, 13.000 euros anuals, fa que a hores d’ara  vulguin negociar amb el consistori els tràmits per la construcció d’aquest centre.

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

La URV és la única institució de la província de Tarragona encarregada d’administrar les proves per obtenir la nacionalitat espanyola, on la demanda l’any passat va ser de 1.900 persones.

Les dues proves, dissenyades per l’Institut Cervantes i assignades a la URV com a entitat associada, consten d’una de llengua anomenada DELE, corresponent al nivell A2, i una de cultura general anomenada CCSE, Coneixements constitucionals i socioculturals d’Espanya).

La URV ha volgut recalcar la dificultat de les proves i la necessitat que els interessats a presentar-se a aquestes proves, és preparin prèviament. Des de la universitat, es realitzen unes proves gratuïtes per assegurar si és té o no el nivell necessari per poder fer el curs previ a l’examen. Així ho ha explicat Esther Forgas, la directora del Centre d’Estudis Hispànics.

La gran demanda d’aquestes proves que acull només la URV, ha portat a que les convocatòries per realitzar la prova cultural estiguin esgotades fins el setembre, i que les de nivell lingüístic, que només es realitzen 5 vegades a l’any, també.

I també us volem explicar, que el grup municipal de Ciutadans ha presentat aquest dijous un seguit de mocions que presentarà a plenari el pròxim 25 de gener.

Entre les mocions que ha comentat el portaveu del grup municipal Rubén Viñuales, hi ha una declaració institucional per demanar més unitats operatives i per aturar les retallades en el sistema d’emergències mèdiques del camp de Tarragona.

A més a més, també proposen una moció per instar a la Generalitat a aplicar un protocol contra la transfòbia i la homofòbia, la creació d’una ordenança municipal per regular els clubs cannàbics a la ciutat, ajuts econòmics a les famílies celíaques o una moció per desencallar la situació del Banc d’Espanya.

La proposta que planteja el grup municipal de Ciutadans consta de fer servir l’edifici com un centre multifuncional que incorpori un centre de divulgació turística i també hi pugui haver un centre cívic o un lloc d’exposicions.

I un apunt esportiu, perquè l’actualitat del Nàstic d’aquest dijous passa per un nom propi, el de David Rocha.

El jugador extremeny s’ha acomiadat públicament de l’entitat en una emotiva roda de premsa, on familiars, cos tècnic i la plantilla, l’han volgut recolzar en l’adéu d’un dels pesos pesants de l’equip.

Rocha marxarà del Nàstic amb destinació als Houston Dynamo de la Mayor Soccer League, després de dues temporades i mitja, on ha jugat 99 partits de lliga i promoció d’ascens, set de Copa del rei i quatre de Copa Catalunya i ha fet 16 gols. Podreu escoltar la roda de premsa de comiat de Rocha íntegra a rctgn.cat.

 

TEMPS

Matí de tranquil·litat on ha predominat el cel seré. De cara a la tarda no s’espera cap canvi i seguirà la mateixa estabilitat que seguirà també aquest divendres. Les temperatures no han variat, deixant una màxima de 14 graus i una mínima de 6 a al ciutat de tgn.

TEMP. MÀXIMA 14 / MÍN. 6

 

PREVISIONS

Aquest divendres 22 de gener a partir de les 21h a l’Espai Jove Kesse, la companyia Histrionis Teatre realitzarà una lectura dramatitzada, Lletres àrabs; un crit contra la guerra.  A través de la poesia i la música, es donarà a conèixer la realitat de les persones que viuen en un context de conflicte armat als països de l’Orient mitjà.

Foto: Tarragona21.com

PUBLICITAT