Els hospitals de Tarragona deriven cirúrgies per l’increment de casos de covid

A partir d’aquest dilluns 11 de gener, els diversos centres hospitalaris de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona es reorganitzaran a causa de les preocupants dades de covid-19.

Hospital Joan XXIII
PUBLICITAT

En concret, es derivaran les intervencions quirúrgiques a altres centres com el Centre MQ Reus, a Activa Mútua i a Viamed Monegal.

Pel que fa a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona reprogramar la seva activitat on tancarà 36 sessions quirúrgiques de Cirurgia Major Ambulatòria a la setmana, 20 de matins i 16 pel torn de tarda. 

Als dos hospitals de la Xarxa Sanitària de Santa Tecla, davant l’increment de casos es reorganitzaran determinades activitats assistencials programables per prioritzar als casos positius de covid, on recordem, el risc de rebrot a la ciutat de Tarragona frega els 1000 punts.

D’altra banda, l’Hospital Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona ampliaran les UCI, passaran de 9 a 14 llits per casos de covid, i es desprogramaran diverses intervencions com les endoscòpies.

Així doncs, l’activitat quirúrgica que no sigui de vital urgència, es desprogramarà per adaptar-se a la situació de la pandèmia en les properes setmanes. Cal remarcar, que les cirurgies oncològiques i les cirurgies que no puguin aplaçar-se si que es realitzaran.

Uns fets que també afectaran a l’Hospital Sant Joan de Reus o l’Hospital del Vendrell davant els creixents casos de covid-19 que pateix la Regió Sanitària del Camp de Tarragona.

PUBLICITAT