El nou complex Sant Jordi, llest a l’abril del 2017

Captura-de-pantalla-2015-06-23-a-les-13.57.41

PUBLICITAT

El nou complex esportiu Sant Jordi situat a la Rambla Lluís Companys de Tarragona estarà enllestit a l’abril del 2017.

Unes instal·lacions que serviran per acollir la competició de Voleibol durant els Jocs Mediterranis del 2017, però que deixaran un important llegat a la ciutat on el principals benefactors seran els ciutadans de la ciutat i la comunitat universitària.

El complex s’espera que tingui una zona esportiva d’uns 9.000 metres quadrats, entre les quals destaquen quatre pistes de pàdel i una piscina de 25m, 3.000 metres quadrats de residència universitària que gestionarà RESA, una zona de 1.800 metres de connexió i 85 llocs d’aparcament.

La URV comptarà després dels jocs amb unes instal·lacions de qualitat més, amb una nova residència que tindrà uns 80 estudis amb cuina incorporada que ampliaran les 170 places actuals de la residència existent, que RESA també s’ha proposat millorar.

L’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros i el rector de la URV, Josep Anton Ferré,  han destacat que aquest projecte l’Ajuntament o la Universitat en solitari no l’hauria pogut fer.

Ballesteros ha parlat del paper dels diferents actors implicats en aquest projecte, assegurant que no és un projecte més de negoci sinó que ha de servir en un principi pels Jocs Mediterranis i que la feina dels que hi ha participat ha estat trobar un punt en comú.

 

EL QUE ENS HA DEIXAT EL DIA

El projecte del BCN World i el seu futur segueix estan a l’aire, tot i que diferents ens del territori ja han manifestat la seva voluntat que aquest tiri endavant.

Carles Puigdemont, el president del Govern català va anunciar que s’està estudiant la possibilitat que es faci una consulta al territori sobre un projecte de gran importància per l’economia catalana. Sobre aquesta consulta han parlat l’alcalde de Tarragona Josep Fèlix Ballesteros, que ha manifestat que tot i que ell creu que no es necessària, si s’ha de fer que es faci el més aviat possible. Així ho ha expressat Ballesteros.

Sobre la enquesta també n’ha parlat el nou delegat del govern a Tarragona Oscar Peris, que s’ha mostrat a favor de realitzar-la. Recordem que el projecte està aturat a l’espera de una aprovació definitiva després de la moratòria de 18 mesos que es va establir en el pacte de govern de Junts pel Sí i la CUP.

I parlem ara de política, perquè els diferents grups municipals de l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona han valorat la remodelació dels Consells d’Administració de les empreses públiques, on el PSC ha passat de tenir 4 consellers a tenir-ne 5, el PP de 2 a 4, ERC i C’s de 2 a 1; CIU, ICV i la CUP conserven el representant que tenien i el regidor Josep Maria Prats ha entrat a tots els consells d’administració.

Des d’Esquerre han denunciat l’intent de silenciar l’oposició en aquests consells i han criticat l’augment del nombre de membres dels consells d’administració, que passen de 13 components a 15, ja que han afirmat que és una mesura que va en contra de la racionalització administrativa i de qualsevol criteri d’eficiència econòmica.

Des de la CUP, la seva portaveu Laia Estrada, ha remarcat que aquesta decisió representa un blindatge que farà més difícil implementar mesures de transparència eficients a les empreses públiques, i des de Ciutadans, el seu portaveu Rubén Viñuales, ha remarcat que els canvis són un autèntic frau a la democràcia i ha afegit que aquest pacte de govern pot acabar sent molt car si es confirma la contractació de 5 nous assessors.

Els teatres de Tarragona ompliran la temporada primaveral de març a Juny amb un total de 25 actes on les propostes van des de la música al teatre, passant per la dansa, i també per la màgia.

Entre les obres de teatre més destacades trobem la primera de Cesc Gay, Els veïns de dalt, o altres de renom com 73 raons per deixar-te de Guillem Clua i Jordi Cornudella o Romeu i Julieta de Shakespeare amb Carlos Cuevas. Pel que fa la música, les actuacions més destacades són la visita dels Pets en la seva Gira de la Cambra i en la celebració dels seus 30 anys, la visita del Quartet Melt en doble actuació o l’actuació de Paco Enlaluna en la celebració dels seus 20 anys. Un altre dels actes destacats serà Ozom, el nou espectacle del Mag Lari.

Així ha descrit Jordi Giramé, el programador dels teatres de Tarragona, la nova temporada de teatre a la ciutat.

A aquests 25 actes se li han de sumar els que corresponen al Cicle de Joventuts Musicals, al cicle zona drama i a altres esdeveniments com poden ser el Dixieland, que faran que en total es puguin comptabilitzar 120 actes. El 24 de febrer a partir de les nou del matí es posaran a la venta les entrades.

—-

I sobre el paper de la cultura a Tarragona ha parlat el nou regidor Josep Maria Prats.

Prats ha comentat la necessitat durant els pròxims tres anys de dissenyar un horitzó que marqui el futur de la cultura a Tarragona i s’ha plantejat un primer repte, que la ciutat faci un pacte per la cultura on hi participin tots els grups polítics del ajuntament,

Prats ha parlat d’aglutinar tots els agents culturals, tècnics i les entitats i de realitzar trobades per poder construir uns paràmetres per saber què fer de la cultura a Tarragona. Sobre el pla d’equipaments culturals també s’ha manifestat Prats, assegurant que ja s’ha començat a treballar. Així ho ha manifestat.

 

TEMPS

I pel que fa al temps, els núvols han estat els protagonistes durant aquest matí i han deixat lleugeres precipitacions durant el migdia, de cara a la tarda s’espera que persisteixin aquestes nuvolades. Les temperatures han baixat lleugerament, deixant una màxima de 18 i una mínima de 10 a la ciutat de TGN.

TEMP. MÀXIMA 18 / MÍN. 10

 

PREVISIONS

Aquest dijous al vespre s’inaugurarà a Tarragona la vint-i-dosena Reunió Anual de la Societat Espanyola de Psicogeriatria, que s’allargarà fins el proper dissabte acollint diferents conferències, tallers i debats per tal de posar al dia els coneixements i investigacions en aquest camp i que acollirà el Palau de Congressos de Tarragona durant tres dies.

Foto: Cedida

PUBLICITAT