Xerrades #100tífiques per la visibilitat de la dona

Amb motiu del Dia de la Dona i la Nena a la Ciència l’Institute of Science and Technology i la Fundació Catalana per la Ciència i la Innovació impulsen la tercera jornada de les “Xerrades #100tífiques” per visibilitzar el paper de la dona al món científic. Carla Casadevall i Neus Sunyer són dues de les 8 investigadores de l’Institut Català d’Investigació Química amb seu a Tarragona que participaran en les xerrades d’aquest 8 de febrer a més de 480 escoles de tota Catalunya.

PUBLICITAT

El perfil del científic ha canviat molt en els darrers anys. Sunyer ens explica com a la promoció del seu avi, també químic, no hi havia cap dona estudiant, avui són un 50% de l’alumnat. Casadevall explica que, tot i això, “la majoria de científiques no arriben a doctorats ni posicions de lideratge“. Aquesta bretxa de gènere es fa present quan trobem que, malgrat l’equitat d’estudiants, menys d’un 30% dels “Group Leaders” als projectes d’investigació són dones.

Neus Sunyer ha volgut destacar la dificultat d’alguns científics per transmetre la importància de la seva feina a la ciutadania, ja que, “és un món amb un llenguatge molt tècnic que no sempre sabem fer senzill”. Amb iniciatives com aquestes pretenen fer arribar a la canalla, especialment a les nenes, la vocació que elles van sentir per dedicar-se al món científic.

PUBLICITAT