L’Ull22: Obrint pas

En aquesta vint-i-dosena revista hem intentat fer una prèvia al 8 de març. Per això hem parlat amb diverses dones, amb aquelles dones que a poc a poc han anat obrint camí a altres, i formen part de mons molt masculinitzats.


Reportatge

Obrint pas

PUBLICITAT

El 8 de març ja és una data assenyalada des de fa anys per reivindicar la igualtat entre homes i dones. Petites passes s’han començat a fer en aquest sentit, tot i que a vegades, semblin invisibles.

El sostre de vidre, l’accessibilitat als càrrecs de rellevància, la presència de la dona en alguns sectors laborals o fins i tot la conciliació familiar són alguns dels aspectes que hi ha sobre la taula, i que encara no tenen solució i es reclamen des de fa molt temps. (escolta-ho)


Entrevista

Oriols: “Fins als 80 les dones no podien estudiar nàutica”

El món marítim és un dels sectors més masculinitzats que hi ha actualment. A poc a poc més dones es van sumant en aquests oficis.

N’hem parlat amb ña Núria Oriols, capitana Marítima, i la Sílvia Lechuga, patrona de remolcador. (Escolta-ho)


Laia Roca 2021

Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.

“És una petita mostra de totes aquelles feines considerades tradicionalment d’homes però perfectament realitzables per a les dones. Per a commemorar el 8M, dia de la dona, reivindiquem totes aquelles professions que no es consideren valides per les dones. Igualtat i equitat!”


Oscàrboles | Vídeo

“¡Aurora y Manuela”

Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana ens explica una història d’amigues. Una història, a més, real que li van explicar a ell.

L’amistat de dues amigues que es veu trencada per una mort, i això porta a reflexionar i a parlar de feminisme al nostre cantautor.(escolta-ho i mira-ho)

Recupera aquí totes les seves cançons de l’Ull.


Anàlisi

Un treball d’arrel

Les dades de l’atur són molt dolentes, i un cop més, les més afectades són les dones. S’han fet petites passes per assolir la igualtat entre homes i dones, però no sabem si la pandèmia l’haurà tirat enrere.

De tot plegat n’hem volgut parlar amb l’Aïda Martínez, membre del col·lectiu feminista Cau de Llunes, i també Ester Enric, que forma part de FRIDAS. (Mira-ho i escolta-ho)



Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.

PUBLICITAT