En aquesta vint-i-tresena revista hem volgut parlar de com ha canviat la pandèmia a tota la societat. Inicialment hi havia la intenció de sortir-ne millors de tot això, però ha estat així?
Reportatge
L’any que ho ha capgirat tot
Silenci, els carrers buits i aplaudiments a partir de les vuit de la tarda. El pensament que només serien 15 dies i que després tot tornaria a ser com abans, però també preocupació per la situació sanitària. Així va començar aquell primer decret de confinament domiciliari el 14 de març del 2020. L’esperança de sortir-ne millors, i amb una lliçó apresa hi era, però ha sigut així?
Dels 15 dies vam passar als gairebé tres mesos tancats a casa. L’alegria de l’inici va anar desapareixent, com si es tornés fum, i les ganes de poder tornar al carrer i a la vida d’abans creixia. (escolta-ho)
Entrevista
Carbonell: “La COVID-19 ha donat motius per ser més autocrítics”
El Catedràtic de Prehistòria de la Universitat Rovira i Virgili, a més d’Investigador de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, Eudald Carbonell, just començar la pandèmia va assegurar que era l’última oportunitat de l’espècie.
Aquesta setmana hem parlat amb ell per veure què ha canviat en l’espècie respecte el març del 2020, a més de saber si estem aprofitant aquesta oportunitat. (Escolta-ho)
Laia Roca 2021
Aquesta temporada comptarem amb les il·lustracions de la col·laboradora i dissenyadora, Laia Roca.
“Aquesta setmana he volgut plasmar totes les representacions, activitats i identitats que s’han anat reforçant durant el confinament. Després d’un any tothom coneix a algú que s’ha aficionat a la cuina, a l’esport, a passejar el gos… A més, tot està emmarcat per pantalles fent videoconferències, una forma de comunicació ja habitual.“
Oscàrboles | Vídeo
“Un año”
Una setmana més l’Oscárboles ha compost una cançó. Aquest cap de setmana fa un resum de tot allò que s’ha viscut aquest últim any amb la pandèmia. (escolta-ho i mira-ho)
Pots recuperar aquí totes les seves cançons de l’Ull de les dues temporades.
Anàlisi
Capacitat d’adaptació
Aquest diumenge fa un any que vam començar a quedar-nos sense primavera. Els dies passaven, però semblàvem immersos dins la pel·lícula El Dia de la Marmota. Les parets de casa nostra i els convivents es van convertir amb els millors amics, i les habitacions i sales d’estar es van passar a ser perfectes despatxos. Començava un confinament que havia de ser de quinze dies, però es va convertir en tres mesos.
Hauria pogut triar altres persones per parlar d’aquest any de la pandèmia, però ho he decidit fer amb els companys d’aquesta casa. Perquè tots/es d’alguna manera vam viure aquells mesos, i tot aquest any diferent. Per això tenim amb nosaltres a la Paula Jansà, veu del Nàstic i redactora de BxC Ràdio, i l’Álvaro Rodríguez.
Una anàlisi especial. (Mira-ho i escolta-ho)
Aquest contingut vol portar visions del territori a través de diferents òptiques: la periodística i l’artística. Cada cap de setmana a la nostra web podràs veure aquest especial creat per l’equip de Ràdio Ciutat de Tarragona (Marina Pérez, Laura Rovira, Sebas Fernández i Quim Espinosa) amb la col·laboració de Laia Roca i Oscárboles.