Ematsa fa públics els resultats de detecció i quantificació de la Covid-19 a les aigües residuals que ha recopilat durant tot un any. Aquest projecte en col·laboració amb el Departament de Salut i ciutats i entitats de tota Europa ha permès detectar la incidència del virus per barris de forma anticipada.
Aquest projecte pioner a Catalunya porta just un any de desenvolupament tot i que portava molt investigant-se. Enric Rovira, epidemiòleg de la Regió Sanitària Camp de Tarragona, afirma que “en les darreres setmanes han pogut detectar la circulació del virus”. També explica com aquests resultats “poden mostrar com afecta el virus a les diferents zones socioeconòmiques de la ciutat”.
Totes les dades són públiques i es poden consultar a la pàgina web de l’ajuntament de Tarragona. Daniel Milán, director general d’Ematsa, assegura que “la Unió europea ha recomanat que aquesta eina vagi a més”. Des de l’empresa asseguren que “tenen una gran capacitat científica per mesurar la salut dels barris”.