Tot a punt per a la vacunació (si hi ha dosis)

Tarragona està preparada per assolir la vacunació massiva amb les dosis previstes per a la segona quinzena d’abril. Fa just dues setmanes es va anunciar que el Palau d’Esports seria el punt destinat a vacunar la regió sanitària del Camp de Tarragona. El capital humà assistencial ho té ja tot a punt per vacunar prop de 10.000 persones setmanalment un cop arribin les dosis.

El Palau d'Esports
PUBLICITAT

Així ho explica Manuela Bonilla, vicepresidenta de CODITA. Des del col·legi han fet una crida al voluntariat de les infermeres i, fins i tot, a les professionals jubilades per tal de “tenir el que sigui necessari”. Per a Bonilla “el personal està preparat, sempre que hi hagi vacunes“.

Mireia Garcia, presidenta del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, troba aquesta campanya “factible des de recursos humans“. La presidenta considera que el ritme de vacunació és òptim, ja que “s’han administrat totes les dosis que arriben“.

Segons indica el Departament de Salut, a la ciutat de Tarragona el 17% dels ciutadans han rebut la primera dosi de la vacuna. El 7% tenen la immunització completa. Una xifra una mica per sobre de la general de Catalunya on aquest dijous s’ha assolit el 15% de l’administració de la primera dosi, mentre que la segona no arriba al 6%. A la regió del Camp de Tarragona la campanya va darrere de la mitjana amb un 15% pel que fa a la primera dosi i un 5% just pel que fa a la segona.

PUBLICITAT