Ajuntament i Generalitat pendents del Pavelló dels Jocs

Unknown

PUBLICITAT

El passat 25 de febrer la Generalitat va anunciar que la UTE que s’havia de fer càrrec de la construcció del Palau d’Esports a l’Anella Mediterrània havia tirat enrere la proposta perquè no li sortien els números segons l’empresa.

El Govern català va moure fitxa i va encarregar el projecte a la segona UTE en el concurs reduïts els terminis de resposta que en principi s’acabarien el 25 d’aquest mes.

Govern i Ajuntament es van afanyar a dir que les empreses implicades respondrien fins i tot abans del termini per poder retallar dies a la contrarellotge que s’ha convertit ja la construcció d’aquest pavelló. En les pròximes hores es podria fer oficial el sí definitiu de la UTE per tirar endavant el Palau d’Esports.

El Govern català pretén impulsar una única associació de productors del Peix Blau que sigui capaç de comercialitzar les captures depenent de les demandes del Mercat.

Aquesta és la conclusió principal que s’ha arribat després de la reunió que han mantingut representants de la Generalitat i pescadors per solucionar la crisi del peix blau a Tarragona.

L’estat ambiental de la mar preocupa i de valent a Govern i pescadors. A la reunió s’han donat a conèixer les dades d’un estudi del Govern francès on parla de l’empitjorament mediambiental del Mediterrani occidental.

Eusebi Esgleas és el president de les confradies de pescadors de Catalunya ha parlat de l’estat crític del mar per la pesca de Peix Blau.

Els pescadors tarragonins han insistit en la profunditat de la crisi a les aigües de Tarragona on les captures de sardina han baixat un 20% i la mida del seitó reduïda tot i que reglamentària ha fet canviar els costums de pesca i de consum del Peix Blau.

La UE ha aprovat una nova llei per la independència de gestió de Ports.

Ens expliquem el que fins ara era de domini de l’Estat a espanya pot passar a ser competència única de l’Autoritat Portuària a l’hora de parlar de tarifes.

Aquesta ha estat una reclamació històrica dels ports que caldrà veure ara com afecta al Port de Tarragona per exemple.

Un Port de Tarragona que sí que ha fet un pas endavant pel que fa a l’eficiència energètica com ens explica el Jesús Sarmiento.

El grup d’ERC demanarà al Govern municipal que tiri endavant el Pla Estratègic 2022.

Esquerra aposta per la revisió d’aquest pla i el consens mitjançant un procés participatiu però denuncia que ara mateix no hi ha un rumb marcat en el futur de la ciutat.

Pau Ricomà ha criticat la postura actual del Govern municipal i ha demanat que es tregui el pla del calaix

Les revisions del Pla estratègic per ERC passarien per un treball de tècnics que haurien de proposar al ple els objectius a assolir i anualment s’hauria de fer la presentació pública del pla estratègic.

Aquest dimarts Tarragona s’ha pintat de color lila i de reivindicació per celebrar el dia internacional de la dona.

L’Ajuntament ha llegit un manifest i la consellera de Serveis a les Persones Ana Santos ha recordat que cal seguir commemorant encara aquest dia, ja que els darrers anys s’han fet passes enrere.

També els sindicats majoritaris, UGT i CCOO han llegit un manifest i les seves portaveus Elena Pons i Mar Vazquez han assegurat que la crisi encara ha fet tirar més enrere i que s’està lluny de la suposada igualtat.

A la tarda la manifestació més multitudinària i combativa l’han organitzat els col·lectius feministes més propers a l’esquerra independentista sota el lema “Ni silenciades, ni explotades. Vives i combatives”

EL TEMPS

Dia amb una mica de tot que comencem amb un cel més ras del que acabarem el dia ja que els núvols han d’anar guanyant terreny i entre el migdia i la tarda fins i tot es pot escapar algun ruixat poc important però que pot deixar quatre gotes. Les temperatures quedaran més frenades a causa de la presència de núvols.

TEMP MÀXIMA 14 MÍM 6

 

 

 

 

 

PUBLICITAT