L’incivisme, una pedra a la sabata per millorar la neteja

La neteja és un dels temes més candents i més discutits a Tarragona. Un dels principals objectius d’aquest Govern era millorar-la, i ara a l’hora de negociar l’ampliació del Govern està sobre la taula aquest punt. De fet per facilitar la investidura de Pau Ricomà, amb la CUP ja es va acordar estudiar la viabilitat d’internalitzar el servei de la neteja, cosa que van assegurar que farien.

PUBLICITAT

És cert que la població en general ha notat certa millora, però no n’acaba d’estar convençuda.

Quan es va formar nou Govern es va prometre que es parlaria amb entitats veïnals per saber quins eren els punts a millorar. Des de la Federació d’Associació de Veïns de l’Àrea de Llevant de Tarragona la seva presidenta, Gemma Fusté, reconeix que s’han fet actuacions, però no han parlat estrictament del tema.

La Presidenta assegura que a hores d’ara tot està més net, però que també “és efecte del confinament i la pandèmia”. En aquest sentit reconeix que al principi de tot molta gent netejava les cases i deixava mobles o diferents elements grans que no volia en llocs que no tocaven.

D’altra banda el President de la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona, Alfonso López, ha reconegut que hi ha problemes, però ho atribueix al vandalisme.

A hores d’ara l’Ajuntament ha anunciat la instal·lació d’uns contenidors intel·ligents. Es començarà per la brossa orgànica i a través d’un carnet personal. Així es podrà veure si es recicla, com es fa i en quines zones es porta més a terme. S’iniciarà amb una prova pilot en diferents punts de la ciutat, i una es farà a Cala Romana. Fusté lamenta que s’hagin adonat d’aquesta prova a través de la premsa.

La primera prova pilot es començarà el mes de juliol a Cala Romana i al Serrallo, i després al setembre a Bonavista. 

Un altre barri de Tarragona que pateix problemàtiques amb la brutícia i la brossa és la Part Alta. També lamenten l’incivisme per part d’algunes persones, tot i que reconeixen que neteja als carrers ha millorat en aquest sentit. 

Davant tot plegat l’alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, considera que hi ha hagut un abans un després. 

El contracte amb l’empresa que s’encarrega de la neteja de Tarragona arriba al final d’aquí a dos anys. A hores d’ara s’estan estudiant les diferents opcions que hi ha, però és evident que la ciutadania veu certa millora, però encara en demana més. 

PUBLICITAT