#TGNinfo | Front comú per una transició cap a l’hidrogen verd com a font d’energia sostenible

Empreses i institucions del territori han escenificat avui front comú per tirar endavant del macroprojecte de la Vall de l’Hidrogen, pensat per promoure la transició cap a l’hidrogen com a font d’energia. 

PUBLICITAT

Aquest macroprojecte, que engloba treballs de recerca i també iniciatives empresarials, opta als ajuts Next Generation de la Unió Europea. Està pensat per permetre renovar la indústria petroquímica, mantenir milers de llocs de treball i assegurar la transició energètica un cop s’acabi la vida útil de les centrals nuclears.

La justícia ha retirat l’ordre de detenció contra la diputada tarragonina de la CUP Laia Estrada, que havia dictat ahir per la seva negativa a declarar com a investigada pels aldarulls del consell de ministres de Barcelona, de fa tres anys. 

La magistrada del jutjat d’instrucció número 6 de Tarragona s’ha fet enrere per la polèmica suscitada pel fet que Estrada, com a diputada, està aforada, té immunitat i només se la pot detenir en cas de delicte flagrant. 

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha avançat que la restauració podrà obrir des de les 6 del matí a partir del 24 de maig. A més, s’ampliaran els aforaments en el món del comerç, la universitat i la cultura. 

Vergès argumenta que aquesta progressiva reobertura és factible pel bon ritme de vacunació i la millora de la situació epidemiològica. 

Al territori, la Federació d’Empresaris d’Hostaleria del Territori, confia que aquesta progressiva reobertura es consolidi per poder afrontar una temporada turística millor que la passada. 

En paral·lel, el parc temàtic Port Aventura obrirà demà portes, després de set mesos tancats. A l’inici de la temporada hi assistiran els consellers Calvet i Tremosa. 

Empresa i sindicat de Bic Graphic han arribat a un preacord aquest dijous a la tarda que permet desconvocar la vaga anunciada per a avui divendres. 

Demà dissabte la plantilla votarà en assemblea si accepta el pacte. Destaca la reducció del nombre d’acomiadats, que passa de 52 a 44. La plantilla disposarà fins al 20 de maig per sol·licitar l’adhesió voluntària. 

Són algunes de les notícies destacades de l’informatiu de Carrer Major d’aquest divendres. Escolta’l!

PUBLICITAT