“Cal responsabilitat per recuperar el control de la pandèmia”

Aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb el físic Àlex Arenas, catedràtic del Departament d’Enginyeria i Informàtica de la Universitat Rovira i Virgili davant la segona onada de contagis per la covid-19 i el tancament de bars i restaurants durant dues setmanes, entre altres mesures, per frenar la pandèmia.

Alex Arenas, científic de la URV. ACN.

El risc de rebrot ja fa dies que és molt alt al conjunt de país. S’ha passat de 7 mil a 12 mil contagis setmanals i la pressió assistencial també tendeix a l’alça. Si ens fixem en les dades del Camp de Tarragona, el risc de rebrot ha tornat a pujar: ho ha fet en 8 punts i se situa ara en 321.

Arenas, qui ha elaborat un mapa que analitza la dinàmica de la pandèmia i amb qui ja hem parlat en altres ocasions, assenyala que certament “ens trobem davant d’una situació de risc important”, donat que “no s’han fet bé els deures a l’estiu en què ha hagut mobilitat total que ha permès el transport del virus”. A la vegada ha reconegut que “si la situació es descontrola més, anirà a més”, lamentant que “no s’hagin pres mesures abans per frenar-ho davant la falta també de recursos com en rastreig i testeig”

Respecte les noves restriccions Arenas considera que “serviran per reduir la incidència i tornar a prendre el control de la pandèmia” però indica que “cal una estratègia que sigui sostenible a llarg termini, limitar l’activitat social, un sistema ràpid i eficient de testeig”.

Més enllà de les mesures de les administracions per fer-hi front, i deixant les disputes polítiques a banda, Arenas indica que “cal que la societat actuï en conseqüència i sigui responsable“, fent també bona valoració de les decisions de l’Ajuntament de Tarragona per tal que el territori sigui un espai segur

PUBLICITAT