#CarrerMajor | Especial Tarragona, mirada al mar

Aquest dimarts 9 de setembre el magazine ‘Carrer Major’ s’ha desplaçat i emès en directe des de Tarragona en un programa dedicat al mar, al port i la seva activitat, presentat per Eduard Virgili i Adrià Recasens.

El Reial Club Nàutic de Tarragona

L’espai ha donat a conèixer en la seva primera hora el Reial Club Nàutic Tarragona i la seva gent des de la mateixa terrassa del club.

Amb 140 anys d’història, és el més antic de l’estat en la seva especialitat, el rem, i el primer de Catalunya. Hi hem parlat amb diverses membres de la nova junta com Gloria Queralt, secretària; Salud Muñoz, responsable de comunicació i Lourdes Torrell, remera veterana. També hem pogut saludar telefònicament a la nova presidenta, l’argentina Andrea Mazzanti, que és la primera dona de la història del club en assumir aquest càrrec.

D’altra banda hem conegut l’activitat del Club Nàutic amb membres de diverses seccions com els joves Albert Cano, membre de la secció de pàdel i el remer Gerard Suñé, a més de Borja Rueda, entrenador de la mateixa secció com també Alejandro Demiddi, director tècnic, qui ens ha parlat de la projecció internacional del club amb diversos campionats i victòries.

L’espai també ha tingut ocasió per interessar-se pel futur del Port Esportiu que en el seu moment era important epicentre de l’oci nocturn i després de molts anys agafa nou rumb. Finalment hem fet un tastet de la gastronomia i cuina mediterrània de la ciutat amb Iñaki Floria, gerent del Restaurant del Nàutic.

El Port Esportiu i el Moll de Costa

La segona hora del programa s’ha centrat en l’activitat del Port de Tarragona, un dels més importants de tot l’estat, tant pel que fa al transport de mercaderies com per la recepció de creuers, coneixent xifres i assignatures pendents. Ho hem fet amb el seu nou president, Josep Maria Cruset i la directora de l’Àrea Port-Ciutat, Montse Adán amb qui també hem parlat de la nova passera marítima, la remodelació del passeig i l’antic edifici de l’Autoritat Portuària, així com l’oferta cultural del Moll de Costa.

D’altra banda hem rebut la visita de Mercè Toldrà, directora del Museu del Port i Sandra Coloma, responsable del Teatret del Serrallo qui ens han donat a conèixer els seus equipaments, i el director de la Fundació SMART, Gustavo Cuadrado, per agendar-nos la II Jornada Automation Digital Port del 2 d’octubre.

El Barri del Port

Amb aquests indrets idíl·lics hem volgut conèixer també i donar veu als veïns de la zona, el veïnat del Barri del Port qui en canvi pateix una sèrie de mancances que fa temps venen reivindicant #PerUnBarriDigne. Ens ho ha explicat la presidenta de l’AVV del Port; Mari Carme Puig, el president de l’Associació d’Empresaris de la Part Baixa, BaixaTGN; i Nati Domènech, comerciant del barri.

Finalment amb l’arquitecte i historiador, Ramon Aloguín, hem conegut els inicis i orígens del que s’anomenava barri de la Marina, així com del Balcó del Mediterrani, l’indret des del que la ciutat té una privilegiada mirada al mar, tema del programa.

PUBLICITAT