Les colles de Tarragona ofereixen els seus millors castells per Santa Tecla

PUBLICITAT

Si la de la setmana passada es va fere feixuga, amb caigudes i massa durada, la diada castellera de Santa Tecla ha deixat un molt bon regust de boca a l’aficionat tarragoní. Poc menys de 3 hores ha durat una actuació on totes les colles locals han portat els seus millors castells.

 

Els Xiquets de Tarragona han descarregat el 4 de 8 amb l’agulla en primera ronda, que han acompanyat del 3 de 9 amb folre. En tercera ronda els matalassers han coronat el 4 de 9 amb folre després d’aguantar fortes rebrincades en la descarregada. La caiguda ha estat dura, però això no ha impedit que els Xiquets portessin a plaça el pilar de 8 amb folre. Un espadat que ha fet llenya per molt poc. Un segon més hagués canviat de ben segur el resultat del castell.

 

Els Xiquets del Serrallo no han pogut estrenar el 5 de 7 amb l’agulla. Els de la camisa blau marí han completat una actuació amb els tres castells que van fer per l’11 de setembre: el 5 de 7, el 4 de 7 amb l’agulla i el 3 de 7 amb el pilar. Els de Xavier Bailach volien fer també el 5 de 7 amb l’agulla, però una baixa d’última hora els ha fet canviar el programa.

 

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau per la seva banda han sortit de plaça amb la millor actuació del seu historial. Els de la camisa verda han començat descarregant un bon 3 de 8, que ha precedit el 2 de 7 i un treballat 4 de 8. En ronda de pilars, aquest cop sí, han aconseguit descarregar el pilar de 7 amb folre a Tarragona, i a la plaça de la Font.

 

Finalment la Colla Jove Xiquets de Tarragona ha realitzat una actuació memorable. Els liles han obert la seva diada amb el 5 de 9 amb folre, i han continuat la seva exhibició carregant el 3 de 9 amb l’agulla. L’estructura del 3 ha hagut de treballar de valent per salvar el castell, que ha cedit tot just carregar-lo. Un dels grans moments de la diada ha estat el 2 de 9 amb folre i manilles que la Jove ha aconseguit descarregar en tercera ronda. El pilar de 8 emmanillat ha tancat una diada de potencia de la Jove de Tarragona, que els engresca de cara un final de temporada exigent.

 

PUBLICITAT