Comença a funcionar a Tarragona, el discutit nou sistema d’ambulàncies

20160113_174430

Entra en funcionament de forma oficial el nou sistema del Servei d’Emergències Mèdic on la principal novetat és que es reparteix el que era fins ara l’equip de treball de tres persones en dos. Fins ara a una atenció viatjaven en un ambulància, un tècnic, un metge i una infermera. A partir d’ara no.El metge viatjarà en els VIR (Vehicles d’Intervenció Ràpida) acompanyat d’un tècnic i les infermeres ho faran en tres de les 4 ambulàncies UVI com se les coneix popularment.

Els dos vehicles ambulància i VIR incorporen un nou cardiocompresor que segons els professionals és una peça element essencial per ajudar a les reanimacions en cas d’infarts.

Contra tot aquest sistema ja s’han manifestat els metges que han criticat que se serparin els equips i les tasques de les infermeres,

El cap del SEM a Tarragona, Alfonso López ha demanat temps.

Els metges no són l’únic maldecap ja que les Ambulàncies Reus anterior gestor del servei han amenaçat en presentar una carella per frau en el concurs de l’elecció de l’empresa.

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros anuncia un acord formal amb l’Estat que farà que el Govern de Madrid pagui el centre aquàtic o la piscina com més us agradi i una part important del pressupost operatiu dels Jocs del 2017 que puja fins a 30M d’euros.

Ballesteros no ha volgut avançar xifres d’aquest acord que com ha explicat ell mateix es va tancar abans de les vacances de nadal i es farà oficial aquest primer semestre del 2016.

Cal recordar que fins ara l’Estat només té compromesos 3’4Milions d’euros als Jocs Mediterranis.

El coordinador general d’aquest Jocs, Javier Vilamayor ha fet oficial també les últimes hores que té tancades tres empreses més com a patrocinadores dels Jocs però no ha dit els noms de que es tractaves. L’aportació en patrocinis però segueix estancada amb aquests 10/11 milions d’euros llunys encara dels 30 previstos.

El foc dels Jocs no és l’únic que ha d’apagar el conseller d’esports de l’Ajuntament de Tarragona, Javier Vilamayor. L’incendi al camp municipal de Sant Salvador segueix cercant encara explicacions i Vilamayor assegura que es vol ja tancar la investigació per tenir quin va ser el resultat exacte que va provocar l’incendi.

Vilamayor ha assegurat que es faran actuacions immediates a les instal·lacions com l’arranjament de les grades i de l’enllumenat.

El grup de CDC a l’Ajuntament de Tarragona demana a l’Ajuntament que condemni l’actitud del Rei Felip VI amb la presidenta del Parlament i amb l’ex President Mas. La moció demana que l’Ajuntament de Tarragona enviï una carta a la Casa Reial lamentant la manca de consideració del rei Felip VI envers els ciutadans i ciutadanes de Catalunya tant pel fet de no voler rebre a la presidenta del Parlament, com per no haver agraït al expresident Artur Mas, tal com marca el protocol, els serveis prestats.

Tarragona dóna un tomb a la Festa i programa un Carnaval “model Tarragona” segons ha dit la consellera de festes, Begoña Floria.

Ens dóna més detalls el Jesús Sarmiento

 

 

En una jornada on s’ha presentat la Marato de Tarragona que aquest diumenge omplirà els carrers de la ciutat .

L’organitzador de la cursa, Juanan Fernández, explica quin és l’objectiu d’aquesta sisena edició, quarta a Tarragona ciutat. L’etiqueta és #weruntgn i vol atreure la gent als carrers de la ciutat. Noms com els d’Elias Dominguez, Martín Fiz o els locals Pedro Ortega i Mireia Sosa que volen repetir títol són alguns dels atractius esportius d’aquesta Marató que repeteix també amb les proves de 10 i 30 quilòmetres per un circuït plenament urbà,

Jornada de dol al tarragonès per la primera víctima de violència masclista d’aquest 2016.

Ha estat a Vila-seca quan un home a plena llum del dia ha matat a trets a la seva exparella i després s’ha suïcidat.

L’ajuntament de Tarragona ha convocat un minut de silenci aquest migdia a la una com a acte de condemna a aquest assassinat.

 

EL TEMPS

Comencem el matí amb més fred que ahir però amb les temperatures que s’aniran enfilant de cara a migdia i final de la jornada. També es faran més espessos els núvols tot i no deixar precipitació.

 

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 5

 

PUBLICITAT