Comença la restauració de la Font del Centenari

La Diputació de Tarragona inicia la restauració del cap i de la mà trencats de la Font del Centenari de la Rambla Nova de Tarragona. Concretament, aquest dilluns 11 de febrer començaran els treballs per dur a terme aquesta restauració.

Així, la Font del Centenari recuperarà el seu aspecte original després de l’acte vandàlic d’autoria desconeguda que va patir a final de l’any passat. La Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals de la Diputació a Tortosa, referent a Catalunya en recuperació del patrimoni, serà l’encarregada de restituir els elements trencats de la part escultòrica de la font, concretament el cap d’una de les figures i la mà d’una altra.

L’Ajuntament de Tarragona, titular del monument, va sol·licitar a la Diputació la restauració de les peces malmeses, atès que compta amb la Unitat de Conservació i Restauració de Béns Culturals, inclosa al Servei d’Assistència Ciutadana de l’entitat. Des de la seva creació, l’any 1993, aquesta unitat ha restaurat centenars d’elements patrimonials d’institucions d’arreu del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre,

L’Ajuntament de Tarragona s’encarregarà d’instal·lar les bastides i d’altres aspectes tècnics per poder dur a terme aquesta restauració. D’altra banda, la Diputació de Tarragona es farà càrrec del cost econòmic de la intervenció. Els treballs s’allargaran aproximadament una setmana.

PUBLICITAT