Nous episodis de fort vent i les emergències del 112 l’any 2016

Aquest dilluns 13 de febrer destaquem les trucades al 112 durant l’any 2016, el contracte entre Pescanova i la Confraria de Pescadors de Tarragona i el fort vent, en la celebració del dia mundial de la Ràdio.

Fort temporal de vent

Aquest dilluns estarem pendents del fort temporal de vent que de moment s’ha aixecat a la ciutat de Tarragona, on pot superar els 90 km/h, a banda, dilluns marcat entrarà en funcionament el radar instal·lat ja a l’A-7, entre el Nou Estadi i les Gavarres. Aquest nou radar iniciarà la seva activitat un cop els tècnics han calibrat el temps mitjà de recorregut i tot el mecanisme per detectar adequadament quins vehicles superen els 100 quilòmetres per hora de velocitat mitjana al llarg dels 4.000 metres que hi ha entre les dues càmeres. Només afectarà els vehicles que facin tot el tram.

Trucades al 112 l’any 2015

El Telèfon d’Emergències 112 de Catalunya va atendre l’any 2016 més de 2,5 milions de trucades Des del Tarragonès, l’any passat es van fer 56.042 trucades al telèfon d’emergències 112, un 6,9% més que l’any 2015. Un 33,5% de les trucades van ser per motius de seguretat 18.764; per demanar assistència sanitària el 32,5% (18.209); 7.941 trucades per motius de trànsit i per incendis 2.811 trucades el 2016 (5%).

Més de la meitat, un 54,8% de les trucades al 112 l’any 2016 des del Tarragonès es van fer des de Tarragona (30.685 trucades l’any passat); 8.659 avisos es van rebre des de Salou (15,4%), i 4.566 trucades es van fer des de Vila-seca (8,1%).

Nàstic, Pobla, CBT i ADT

Pel que fa als esports, empat a un amarg del Nàstic de Tarragona una altra vegada al Nou Estadi contra l’Alcorcón, després d’un bon partit dels de Juan Merino. L’equip segueix enfonsat en l’últim lloc de la lliga, tot i això, la permanència segueix estant a tan sols cinc punts. L’equip descansa aquest dilluns i reprendrà els entrenaments aquest dimarts per preparar el xoc de dissabte contra el Numancia.

El filial del Nàstic, la Pobla de Mafumet, segueix sense perdre i va sumar al Municipal un punt important davant el Vilafranca. A banda, en bàsquet el CBT segueix sense sortir del forat i va tornar a caure al Serrallo contra l’Àvila per 61 a 71, i l’ADT de Jona Quina va sorprendre a la pista del SE SE imposant-se per 78 a 95, un triomf de mèrit i prestigi, després de la victòria de la setmana passada a casa contra l’Alpicat.

Pescanova i el peix de Tarragona

La Confraria de Pescadors de Tarragona vol replantejar el contracte que, des de fa uns deu anys, té amb Pescafresca, de Pescanova, que es queda el 80% de peix. Segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat a l’ACN, el vicepresident de la Confraria, Jordi Arbós, els pescadors consideren que no poden continuar amb les condicions actuals i que s’ha de renegociar el conveni.

Amb tot, encara queda un any de contracte que la Confraria té la intenció de complir perquè rescindir-lo suposaria una indemnització a l’empresa d’uns 300.000 euros, segons Arbós. El vicepresident de l’agrupació de pescadors també ha explicat que, un cop s’acabi el compromís l’any vinent, hi ha la intenció de tornar a obrir subhasta i ha assenyalat que Pescanova “té les portes obertes si vol comprar peix a Tarragona”, tot redefinint les condicions.

Foto: Delcamp.cat

PUBLICITAT