Concentració contra els abusos a menors i les paraules de l’arquebisbe

Més d’un centenar de persones s’han reunit davant l’Arquebisbat de Tarragona en protesta contra els casos d’abusos sexuals a menors i per les declaracions de l’arquebisbe Jaume Pujol, en les que assegurava que els casos d’abusos a menors de dos capellans es podien deure a “un mal moment” i que les faltes “no són tan greus”, en els casos de Constantí i Arbeca.

La concentració, sota el lema “#LaCanallaÉsSagrada, prou corbs amb sotana, prou impunitat”, ha estat convocada a través de les xarxes socials per, texualment, “una tarragonina emprenyada” amb l’objectiu de rebutjar el blanquejament dels abusos a menors a l’Església.

La protesta ha tingut el suport i presència d’entitats i personalitats de la ciutat així com de diverses formacions polítiques com la CUP. Laia Estrada, regidora d’aquesta formació a l’Ajuntament de Tarragona, explica perquè han assistit a la concentració i la seva posició.

Durant la concentració s’ha llegit una carta escrita per una víctima anònima d’abusos sexuals, on ha reclamat acabar amb l’opacitat amb la qual l’església tracta aquests casos, i demana que es jutgin a través de la via penal.

Abans de finalitzar l’acte s’han repartit un centenar d’impresos per apostatar, és a dir, per renunciar a les doctrines religioses de l’església catòlica. A més, també s’han penjat cartells a la façana de l’arquebisbat.

PUBLICITAT