El Corredor del Mediterrani i la norantena de punts negres que té Tarragona en deixalleries voluminoses

Destaquem les novetats del Corredor del Mediterrani, els residus voluminosos de la ciutat i la tornada als entrenaments del Nàstic de Tarragona.

Corredor del Mediterrani

La Generalitat consensuarà quins trens entraran a Tarragona amb el Corredor. El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, ha assegurat que la Generalitat consensuarà amb el territori quins trens entraran a Tarragona quan estigui enllestit el Corredor del Mediterrani. En una entrevista a la Xarxa de Comunicació local, Font ha defensat que no faran res que no estigui consensuat.

A més, Font s’ha mostrat expectant davant l’anunci que ha de fer el govern espanyol, aquest dimarts, respecte les inversions en infraestructures a Catalunya. Entre les quals hi ha el túnel del Coll de Lilla de l’A-27. Finalment, ha defensat que la dilatació dels horaris dels trajectes de l’R15 i R16 de Renfe, que es van fer el novembre per ajustar els retards, segueixen supeditats a les inversions d’Adif a la xarxa ferroviària.

Residus Voluminosos

El 80% dels residus voluminosos que es recullen a la ciutat de Tarragona es llancen sense previ avís als serveis de neteja. De fet, aquest fet ha suposat un cost addicional de més de 370.000 euros, al llarg del 2016. En el darrer any, els serveis de neteja han recollit més de 1.700 tones d’andròmines i deixalles de grans dimensions. La regidora de Neteja Pública, Ivana Martínez, lamenta que la situació es repeteix a tota la ciutat i no en zones concretes.

En les pròximes setmanes, dos equips d’informadors recorreran la gairebé norantena de punts negres detectats per explicar als ciutadans quines opcions tenen a l’hora de desfer-se dels residus voluminosos. També informaran de l’ordenança i l’import de les sancions.

Nàstic

El Nàstic de Tarragona ha tornat als entrenaments aquest dilluns, amb bon sabor de boca després del triomf contra el Valladolid de dissabte. L’equip va deixar en anecdòtica la derrota contra l’Elx de la setmana passada, o almenys no fa tant de mal ara, i té l’opció de tornar a encadenar dos triomfs consecutius el diumenge que ve al Nou Estadi contra l’Almeria.

Iago Bouzón ha parlat de la capacitat que va tenir l’equip de sacrificar-se en moments puntuals del partit, de patir i de la solidaritat de tots els jugadors sobre el terreny de joc, com un tret distintiu que fa el Nàstic més gran com a conjunt. Bouzón també ha valorat el tram següent de lliga del Nàstic, on rep l’Almeria, viatja a Mallorca i rep el Mirandés, rivals directes de la zona baixa que poden servir per enlairar encara més el vol.

PUBLICITAT