#CorsiniTGN | La Processó del Sant Enterrament perdura des del s.XVI tot i el creixent “pasotisme” i “falta de respecte”

La Setmana Santa de Tarragona amb la Processó del Sant Enterrament es remunta al s.XVI i perdura al llarg dels segles, només amenaçada en el passat per guerres i en l’actualitat per pluja. Tot i així, el respecte i la serietat envers la festivitat també ha variat al llarg dels temps i cada cop es perd més. Així ho lamenta Josep Ignasi Boada, el Sotsprefecte de la Congregació de la Puríssima Sang, organitzadora i titular, qui ens en parla avui a Plaça Corsini.

Escolta l’entrevista completa aquí:

La Setmana Santa i processó de Tarragona és una de les més destacades i solemnes de Catalunya i l’estat. Entre les processons, la del Sant Enterrament d’aquest Divendres Sant està declarada com Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya, genuïna i purament tradicional.

Una dotzena d’entitats conformen la processó amb una vintena de misteris/imatges. En participants, segons Boada, hi formen part gairebé 3 mil persones, mig miler menys que fa 10 anys, degut a cert “pasotisme”, i en aquest sentit és molt necessària la implicació dels joves per garantir el relleu generacional.

L’esdeveniment compta amb 30 mil espectadors, també turistes, i tot i la seva llarga durada, indica que pel volum d’imatges i la qualitat de la representació l’itinerari està dissenyat per tal que tingui inici i fi a la mateixa Plaça del Rei. Del mateix mode confessa que no s’imagina la processó fora del Casc Antic.

PUBLICITAT