Creu Roja i el COFT en campanya contra el VIH

Creu Roja Tarragona celebra 25 anys de casa d’acollida d’infectats per VIH i ofereix el proper dia 4 una unitat mòbil al Campus Catalunya per oferir gratuïtament la prova del VIH entre estudiants.

Per la seva banda el COFT (Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona) en el marc de la Setmana Europea de la prova del VIH també s’hi adhereix oferint la prova a 20 farmàcies de la demarcació. Des del 2012 s’hi han fet 1.800.

A Carrer Major hem parlat amb Araceli Otón, responsable del departament de drogodependències i VIH/Sida de Creu Roja Tarragona i amb Àngels Dronda, vocal del Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, que ens expliquen les modes de contagi, els casos de risc i el tractament d’avui dia per fer-hi front.

Remarquen la importància de prendre mesures i responsabilitat per evitar el contagi i que en cas de produir-se o tenir dubte fer-se la prova el més aviat possible per que en cas de donar reactiu i confirmar resultat positiu el temps és important per iniciar el tractament a temps. En quest sentit hi ha població que pot estar contagiada sense saber-ho ja que no es donen símptomes.

PUBLICITAT