La Creu Roja Tarragona ha fomentat la inserció laboral de 53 refugiats durant aquest 2017

La Creu Roja a Tarragona ha fomentat la inserció laboral de 53 persones refugiades durant aquest any 2017. Es tracta d’un servei que ofereix l’entitat a les persones que participen en el Programa Estatal d’Acollida Temporal per a Persones Sol·licitants d’Asil i que ha comptat amb una subvenció per part de la Diputació de Tarragona per tal de potenciar els itineraris d’inserció laboral per millorar l’ocupació d’aquestes persones. L’import de l’aportació és de 50.000 euros per al 2017.

Dels 53 participants, 34 han estat homes i 19, dones. Vint d’ells van arribar a Tarragona procedents d’Amèrica (Veneçuela, El Salvador, Hondures, Costa Rica i Colòmbia), 14 ho van fer d’Àsia (Síria, Palestina, Iraq, Iemen i Armènia), 10 d’Europa (Ucraïna) i 9 d’Àfrica (Eritrea, Somàlia i Marroc).

De tots els participants, el 89% van assolir competències bàsiques en diferents àrees, com informàtica aplicada a la recerca de feina o un taller de drets i deures dels treballadors, entre altres. Un 42% es van formar en competències tècnic-professionals en diferents àmbits com la restauració, comerç o logística. Tot plegat ha permès que 24 persones refugiades aconseguissin trobar feina en diferents empreses del Camp de Tarragona.

PUBLICITAT