La decisió de la reconstrucció de pit, la visita d’una medallista olímpica i “Fem Futur”

FemFutur

Aquest dijous 2 de febrer de 2017 destaquem una eina per ajudar a les dones després d’una mastectomia, la visita de la medallista de sincronitzada Irina Rodríguez i la campanya de l’ACN Fem Futur.

Reconstrucció de pit

Un grup de professionals de la Facultat d’Infermeria i de la Facultat de Medicina de la URV han creat una eina per ajudar a les dones a decidir si volen o no sotmetre’s a una reconstrucció de pit o en quin moment fer-ho. Això succeeix arran que aquestes dones han patit una mastectomia com a conseqüència del càncer. L’aplicació web ajuda a conèixer de manera senzilla les implicacions que tindrà reconstruir-se o no la mama, compartir l’opinió de la pacient amb el seu professional de la salut i altres pacients, i també ajuda a prendre decisions. A més, inclou la informació referent a les diferents opcions després d’una mastectomia: reconstruir-se o no reconstruir-se la mama amb els avantatges i inconvenients que comporta.

Campanya ANC

A banda, aquest dijous us explicarem també, més detalls de la campanya de l’ANC “Fem Futur”, que comptarà amb l’empenta de 5.000 voluntaris i “supervoluntaris“. ‘Fem Futur’ treballarà a partir de temàtiques mensuals. Cada mes hi haurà un àmbit comú entre els actes locals, nacionals i internacionals. El primer tema serà el de les infraestructures i la mobilitat eficient.

Levante vs Nàstic

Tram final de setmana pel Nàstic de Tarragona, que torna a exercitar-se aquest dijous al Nou Estadi per seguir preparant el xoc contra el Llevant. El conjunt de Juan Muñiz tindrà les baixes sensibles de Toño, Pedro López, Natxo Insa i Campaña, jugadors de pes que no hi podran ser aquest diumenge.

Qui ha parlat sobre el partit després de la seva tornada a l’equip de la Copa Àfrica és Levy Madinda, podreu escoltar el seu InfoNàstic al nostre portal web. A banda, aquest dijous passarà pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona Manu Barreiro, el nou davanter del Nàstic procedent de l’Alavés.

Clínic de Sincronitzada

I seguim amb l’esport, perquè aquest pròxim dissabte Irina Rodríguez realitzarà un Clínic de natació sincronitzada al Club Natació Tàrraco. Aquesta jornada, d’11.30 a 19.00 h servirà també a les nedadores del Tàrraco per preparar el Campionat d’Espanya que se celebra el 17 de març. Irina que, durant els últims 4 anys ha estat entrenadora de la selecció nacional, va participar als Jocs Olímpics de 2004 celebrats a Atenes, on va finalitzar quarta en la prova per equips, guanyant així un diploma olímpic.

En els Jocs Olímpics d’estiu del 2008, realitzats a Pequín, va aconseguir la medalla de plata en la prova per equips. Al llarg de la seva carrera ha guanyat 7 medalles al Campionat del Món de natació, destacant una medalla d’or, i 5 medalles en el Campionat d’Europa de natació, destacant dues medalles d’or.

Port de Creuers

I Tarragona es feia ressò aquest dimecres del turisme de creuers, que ha agafat més força a la ciutat La companyia Costa Cruceros tindrà una base a la ciutat que farà que hi arribin uns 40.000 turistes cada any, 32.000 dels quals de la companyia italiana. Es tracta d’una nova ruta que enllaçarà amb ports francesos, italians i de les Balears, i que farà parada cada divendres des del 2 de juny fins al 22 de setembre.

PUBLICITAT