#ReportRCTGN: Diguem on entrenes i et diré com rendeixes

Disposar d’un camp d’entrenament en condicions és cabdal i necessari per al progrés i rendiment de qualsevol equip. Més encara, si ens regim per l’exigència que té un club de Segona Divisió on cada detall compta i ajuda.

PUBLICITAT

L’stage obligat del Nàstic de Tarragona a Olot ha evidenciat la manca de recursos que té el club en el dia a dia i la problemàtica que suposa un trasplantament de gespa per la rutina diària de l’equip tarragoní.

Si donem un cop d’ull a les sessions que realitza el conjunt de Gordillo, normalment es conformen en parts a l’Annex i sessions a porta tancada a l’interior del Nou Estadi. Això ja és així des de fa uns anys, i el Complex de Salou i el CAR de Sant Cugat també han estat emplaçaments habituals.

La problemàtica de l’Annex i ús del Nou Estadi

El club grana no compta ara per ara amb un camp d’entrenament propi amb les dimensions necessàries, tret del mateix Nou Estadi.

S’ha de tenir en compte que l’Annex té unes mides que no s’assimilen a un camp normal i que la utilització de la gespa de l’estadi no hauria de ser un recurs habitual, per evitar malmetre més ràpidament la catifa que cada dues setmanes acull una jornada de lliga.

*Fins a quin punt condiciona a un equip no disposar d’un espai propi i exclusiu pels entrenaments?

Manuel Lapuente, preparador físic, anteriorment al cos tècnic de Víctor Muñoz en equips com el Villareal, Zaragoza, Getafe, Recreativo de Huelva, Sion, entre altres, creu que per preparar adequadament un equip es precisa i es necessita un espai específic.

A banda de la climatització del jugador en un espai determinat, relacionant-lo amb el lloc de treball habitual (un terreny de joc qualsevol de Segona), una altra de les problemàtiques també pot ser l’adaptació d’un jugador que arriba al club després d’haver disposat d’unes condicions ben diferents en els seus clubs de procedència.

Un altre d’aquests condicionants pel que fa al rendiment, és el canvi de lloc o àmbit de treball pel jugador. Lapuente assegura que aquests canvis condicionen en l’àmbit personal al jugador, deixant clar que no és una regla de tres, però que aquestes petites coses influeixen.

Cercant el vessant psicològic d’aquests canvis, hem buscat a l’opinió de Vicenç Raluy, psicòleg esportiu, per entendre si aquests canvis d’ubicació per un jugador poden ser perjudicials o influir negativament en un jugador i el seu rendiment.

Raluy assegura que moltes vegades tot i ser un condicionant, pot tenir l’efecte d’adaptabilitat en la persona i que suposi un benefici.

Raluy també ha apuntat que el fet de realitzar un ‘stagea aquestes alçades, un cop completada ja la plantilla, pot ser un recurs beneficiós aprofitant les dinàmiques grupals que es creen en aquestes concentracions.

Si tot surt com hauria, aquesta temporada serà l’última que el Nàstic de Tarragona tingui aquests problemes d’espai, ja que la Ciutat Esportiva a l’Anella amb els respectius camps d’entrenament s’ha de convertir en una realitat ben aviat.

PUBLICITAT