Dijous s’aprova definitivament l’adjudicació de les obres de l’Anella Mediterrània

ANELLA

El Consell d’Administració del Servei Municipal d’Habitatge i Actuacions Urbanes adjudicarà aquest dijous la urbanització de l’Anella Mediterrània, que s’ubicarà al barri de Camp Clar.

Tal i com va avançar el Diari Més, les obres les realitzaran la Unió Temporal d’Empreses, guanyadora del concurs públic per la redacció del projecte executiu i la posterior execució d’aquestes, que està formada per les empreses Carbonell Figueres, Aquambiente i Acsa-Sorigué, empresa aquesta última, patrocinadora del Gimnàstic de Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona s’estalviarà finalment quasi dos milions d’euros en la urbanització d’aquest espai. La xifra amb la qual s’ha tancat l’acord suma els 7,6 Milions d’euros aproximadament, més l’IVA.

Les reformes doncs, suposaran un cost inferior del 18 % del que s’havia previst inicialment, és a dir, dels 11,2 milions d’euros.

Les obres passen per la urbanització general de la zona, que contemplaran els jardins, els carrers o l’enllumenat, entre d’altres construccions.

Tarragona celebrarà el pròxim 30 de novembre, el quinzè aniversari des del nomenament de la ciutat com a Patrimoni de la Humanitat. Aquest any, també va rebre el distintiu de Lloc de Valor Universal Excepcional, que concedeix la Unesco.

I amb la voluntat de millorar la ciutat, aquest octubre s’han iniciat unes obres, que duraran aproximadament un mes i mig, per aconseguir un millor acondicionament dels seus carrers. Alhora, també es construiran sis passos de vianants elevats per aconseguir reduir la velocitat dels vehicles.

Els carrers afectats seran l’Avinguda del Mediterrani i el Carrer Baixa Garrotxa a la platja de la Mòra, el Vial Voramar a la Urbanització Solimar, el Carrer Manel Albiac a la Savinosa, la Plaça de les Pescateries Velles, el carrer de la Mercè i plaça de Sant Antoni, i el Carrer falset.

Els sis passos elevats s’han fet coincidir amb zones de pas de vianants, i se’n situaran dos al carrer la Conca de Barberà a platja de la Móra, un al Carrer Frai Antoni Cardona i Grau en la cantonada amb Florenci Vives, al carrer Francolí de Torreforta, al Carrer Menorca a la Granja i al Passeig Santa Isabel a Sant Salvador.

El cost total de les obres és d’uns 300.000 euros aproximadament.

I l’Ajuntament de Tarragona ha rebut una subvenció de 15 milions d’euros per impulsar la promoció de la salut i l’envelliment actiu de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en la convocatòria de la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables.

Els dos projectes subvencionats han estat impulsats des de l’àrea de Salut i l’Institut Municipal de Serveis Socials, amb el nom de Fer Salut Mola i Gent Gran Activa, i han estat escollits per les seves actuacions estratègiques, innovadores i de qualitat.

“Fer salut mola” és una iniciativa dirigida a infants d’entre 6 i 12 anys que fomenta una vida saludable a través d’una alimentació sana i equilibrada i la pràctica de l’activitat física.

I Gent Gran Activa és un programa que oferirà activitats, totalment gratuïtes, per promoure el que anomenem un envelliment saludable adreçades a persones majors de 60 anys.

I cost del supermercat que tindrà lloc en el Nou Mercat Central de Tarragona, s’ha rebaixat en un MILIÓ I MIG d’euros el preu inicial, segons informa el Tarragonadiari.cat.

Aquesta rebaixa l’ha aplicat ESPIMSA, l’empresa de mercats de Tarragona, en el contracte de cessió del supermercat, que finalment s’ha quedat en 6 milions aproximadament, més IVA.

De moment, les empreses que han presentat el seu interès de moment han estat Bonpreu i Mercadona, el termini per presentar-s’hi acaba el 26 d’octubre. La inversió servirà per acabar de pagar les obres del Mercat.

I l’alcalde Josep Felix Ballesteros ha recaigut de la prostatitis i d’una infecció d’orina que el va apartar durant uns dies de les seves funcions. Ballesteros, que va reaparèixer el 28 de setembre en el darrer ple municipal, estarà uns dies de baixa fins que estigui recuperat.

Pel que fa al temps:

Les temperatures poden baixar sensiblement després de l’arribada aquesta matinada d’un front i tindrem un ambient més fresc. Les màximes seran de 24 graus i les mínimes de 16. D’altra banda, el sol seria radiant al llarg de tot el dia. I La situació marítima persistirà alterada.

TEMP. MÀXIMA 24 MÍN 16

FOTO: Tarragona.cat

PUBLICITAT