Discrepàncies davant la reobertura de centres escolars

Aquest dilluns hem encetat Carrer Major parlant amb Jean-Marc Segarra, director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Tarragona en motiu de la primera jornada de reobertura de centres educatius de primària i secundària que fins d’aquí pocs dies en que acabarà el curs donaran suport i tutoria, especialment per alumnes que finalitzen cicle. També sobre com s’encara el proper curs al setembre davant la previsió d’un repunt del covid-19 a la tardor. En aquest sentit Segarra ha valorat la gran tasca del personal docent per fer front a la nova situació de tot plegat.

D’altra banda, i en aquest sentit, hem parlat amb Juan Carlos Feijoo, portaveu del sindicat USTEC·STEs a Tarragona, sobre el personal docent, des d’on s’han oposat a la reobertura dels centres en considerar que no hi ha els recursos necessaris per a la seguretat de la comunitat educativa i que amb ells no s’ha comptat. Assenyalen que hi ha poca preparació dels equips directius davant la prevenció, falta de formació del personal i mancança de materials de seguretat, a banda d’indicar que “tot s’ha fet a correcuita”, entre d’altres. Consideren que per tant no té sentit ni és necessari, de fet que l’assistència avui “ha estat baixisima” i que per tant cal centrar esforços en preparar el proper curs.

Finalment hem recollit i donat veu a Lidón Gasull, directora de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya) des d’on valoren positivament la reobertura d’escoles però no com s’ha fet en considerar que s’ha traslladat la responsabilitat a les direccions i professorat dels mateixos centres i en aquest sentit agraeixen l’esforç que s’ha hagut de fer. Consideren que deixar en mans de les famílies la voluntarietat d’assistència tampoc garanteix que ho facin aquells alumnes que més ho necessiten. Eren partidaris que s’hauria d’haver fet de forma ordenada i valorant les necessitats i els alumnes que requereixen l’assistència de forma obligada.

PUBLICITAT