El dia després de l’explosió a la petroquímica, minut a minut

19:40 ACTUALITZACIÓ

La persona ingressada a la Vall d’Hebrón de Barcelona arran de l’explosió al Polígon Sud de Tarragona ha mort. Així doncs hem de lamentar tres víctimes mortals per l’accident químic i encara queden 7 ferits.

18:20 ACTUALITZACIÓ

Compareixença del Conseller Buch

15:12 ACTUALITZACIÓ

Publiquem el segon tram de l’informatiu on l’equip de RCTGN ha explicat l’última hora de l’incident. 

15:10 ACTUALITZACIÓ

Entrevistem a l’alcalde de la Canonja, Roc Muñoz, un dels municipis afectats després de l’explosió. 

14:59 ACTUALITZACIÓ

El nostre company, Jonay González, ens explica quines han sigut les declaracions de l’alcalde Pau Ricomà, després de la Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Tarragona. 

14:55 ACTUALITZACIÓ

Última hora després de la compareixença del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i Miquel Buch, Conseller d’Interior de la Generalitat. 

14:45 ACTUALITZACIÓ

Compareixença del President de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i Miquel Buch, Conseller d’Interior de la Generalitat, des del centre de comanament de la Canonja.

14:41 ACTUALITZACIÓ

Publiquem el tram de l’informatiu on l’equip de RCTGN ha explicat l’última hora de l’incident

14:31 ACTUALITZACIÓ

Connectem amb Gerard Amigó que es troba a la porta de l’edifici que va patir l’impacte de la gran planxa de ferro. Commocionats amb els fets que van succeir ahir, un dels seus veïns ens ho explica.

14:20 ACTUALITZACIÓ

Coneixem les accions realitzades per part dels treballadors d’IQOXE, de la mà d’Adrià Recassens. Estan previstes, per aquesta tarda, noves manifestacions a les 18h davant de l’AEQT i una altra a la Plaça de la Font.

14:15 ACTUALITZACIÓ

Jonay González ens explica en quin punt es troba la Junta de Portaveus, de l’Ajuntament de Tarragona, a hores d’ara.

14:10 ACTUALITZACIÓ

La nostra companya, Marina Pérez, ens explica la situació actual del centre comanament a la Canonja. 

13:50 ACTUALITZACIÓ

El nostre company de Ràdio Ciutat, Gerard Amigó, entrevista a un veí de la Plaça Garcia Lorca de Torreforta sobre els fets viscuts durant la tarda d’ahir.

12:57 ACTUALITZACIÓ

Comença la Junta de Portaveus a l’Ajuntament de Tarragona

12:30 ACTUALITZACIÓ

José Luis Morlanes, CEO d’IQOXE, ha comparegut des de la seu de l’AEQT per comunicar que aquest dimarts es produïa una explosió a les instal·lacions de l’empresa química . A hores d’ara, no sabem les causes i, per aquest motiu, ha afirmat que obriran una investigació interna. 

En referència al temps que havia passat entre el moment de l’explosió i l’avís a les autoritats, respon en aquell moment desconeixien l’estat de diversos treballadors. Una situació d’incertesa viscuda en els primers moments, que ha traslladat als periodistes. 

A més, José Luis Morales ha confirmat, visiblement afectat, que un dels morts per l’accident ha sigut un treballador de l’empresa. 

11:51 ACTUALITZACIÓ

Alguns centres educatius han despertat amb desperfectes. Els més afectats, l’Institut Collblanc de La Canonja i el Pere Martell al Complex Educatiu amb molts vidres trencats i diverses esquerdes en l’estructura de l’edifici. Altres centres dels barris tarragonins de Torreforta, La Granja, Camplar i Bonavista han presentat desperfectes menors.

Arran de l’accident químic d’ahir ha començat la polèmica sobre el protocol d’actuació en aquests casos. Tot i que Protecció Civil va demanar el confinament de les persones en bona part del Camp de Tarragona, les sirenes d’emergències no es van activar. Segons el Conseller d’Interior, Miquel Buch, s’anaven a engegar però pocs segons abans se’ls va informar que no hi havia cap núvol tòxic i per això no es van activar.

Davant tot això hi ha hagut moltes queixes i no s’ha acabat d’entendre. L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha dit aquest matí que considera que el protocol s’ha de revisar i ha explicat quan han de sonar les sirenes.

La doctora en comunicació de la URV, Nani Rodriguez, ha denunciat que no es pot esperar a saber si hi ha partícules tòxiques o no per informar a la població. Primer s’han de prendre mesures i després fer l’anàlisi.

Davant tot això els sindicats UGT i CCOO han convocat una aturada de treballadors dels polígons químics de Tarragona a les 12 del migdia per denunciar la precarietat i la ineficiència del pla. A les 18h CGT i CO.BAS han convocat una protesta davant l’Associació Empresarial Química de Tarragona pels mateixos motius. I a les 19 hi ha una convocatòria de la Plataforma Cel Net davant l’Ajuntament de Tarragona. Volen denunciar la manca de control i regulació per part del Govern de la Generalitat.

10:36 ACTUALITZACIÓ

La plataforma Cel Net ha convocat una manifestació davant l’Ajuntament de Tarragona per denunciar la falta de control a la indústria química.

Troben un cos al lloc de l’explosió de la petroquímica de Tarragona.

L’Ajuntament de Tarragona ha decretat dos dies de dol oficial per l’explosió de l’empresa IQOXE i ha convocat una Junta de Portaveus a les 12:30.

Es comencen a veure les reaccions després de l’explosió al Polígon Sud de Tarragona. Mentre que els serveis d’emergència segueixen les tasques de recerca de la persona desapareguda la Plataforma Cel Net ha convocat una concentració a les set de la tarda a la plaça de la Font de Tarragona. 

D’altra banda ha comparegut el Conseller d’Interior, Miquel Buch, i ha assegurat que no es pot donar la situació per tancada tot i que la periollositat ha baixat.

El cap d’operatius dels bombers, Albert Ventosa, assegura que continua la recerca de la persona desapareguda, però que està en una zona molt perillosa i això ho dificulta tot més.

Ventosa també ha assegurat que encara es desconeixen els motius perquè estan centrats en les tasques d’extinsió i garantir la seguretat per a la zona interior. 

Un mort, un desaparegut i dos ferits això és el resultat de l’explosió de l’empresa IQOEXE al Polígon Sud de Tarragona. L’ona expansiva va provocar que un material caigués sobre el fals sostre d’un pis a Torreforta provocant la mort d’una persona.

Durant tota la nit els bombers han treballat per apagar les flames del tanc d’òxid de propilè que han deixat cremar de forma controlada, perquè asseguren que és la forma més segura d’extingir aquest foc. A les dues de la matinada s’ha suspès la recerca de la persona desapareguda per motius de seguretat i s’ha reprès aquest matí amb dotacions canines per ajudar. Els Mossos d’Esquadra segueixen investigant les causes d’aquesta explosió.

A hores d’ara els accessos al Polígon Sud estan restringits i no es faran càrregues ni descàrregues de materials perillosos. La circulació ferroviària entre Tarragona Reus i PortAventura s’ha restablert després d’estar interrompuda per motius de seguretat durant tota la primera hora del matí. 

Passats pocs minuts de dos quarts de nou ha començat una reunió al Centre de Comandament Central de La Canonja on els equips d’emergències segueixen coordinant-se.

Els sindicats UGT i CCOO han convocat una aturada de treballadors dels polígons químics de Tarragona a les 12 del migdia per denunciar la precarietat i la ineficiència del pla. I a les 18h CGT i CO.BAS han convocat una protesta davant l’Associació Empresarial Química de Tarragona pels mateixos motius. 

AMPLIAREM INFORMACIÓ

PUBLICITAT