Dos municipis del Tarragonès, els que més han votat a VOX a Catalunya

La Pobla de Mafumet, s’ha convertit en una de les poblacions que té un major percentatge de vot per a l’extrema dreta de Vox arreu de Catalunya. La localitat tarragonina ha sumat un 16%, pel partit d’Abascal.

Vila-seca, s’ha convertit en una altra ciutat important que té un major percentatge de vot per Vox. Han aconseguit ser segona força a la ciutat, amb un 15’6% de vot, quan fa només set mesos en tenia un 8’4%. Per altra banda, Salou es converteix en el segon poble català on més s’havia votat amb VOX, obtenint un 13’8% de vot, quan en tenia un 8’9%. Amb aquests resultats, el partit polític d’extrema dreta es converteix en la tercera força local.

També cal destacar l’augment de força del partit d’Abascal a la pròpia ciutat de Tarragona, on passen del 6,32, al 10,16%, és a dir, gairebé 2193 vots més.  Per altra banda, a Cambrils VOX arriba el 10% de vot, augmentant gairebé un 4%, que es tradueix amb 500 vots més. 

A nivell estatal, Vox ha aconseguit ser el tercer partit al Congrés i, per tant, es converteix en un dels partits d’extrema dreta més importants d’arreu d’Europa. Té el 15,1% de vot, 52 escons i 3,6 milions de vots. La mitjana de Vox arreu de Catalunya és molt més baixa que l’espanyola, però s’ha pràcticament duplicat en només set mesos respecte el 28 d’abril, amb  un 6,3% de suport i 242.424 votants. Vox a Catalunya supera Ciutadans i només té dos mil vots menys que la CUP.

(Actualització 22:51)

PUBLICITAT