“Tinc un veí que es diu Edu Polo i és un geni”

Ho penso i ho crido ben fort perquè fa ja uns quants anys que veig com dibuixa aquest jove que es diu Edu Polo Bosch i que és ja un imprescindible de les festes majors i populars perquè dibuixa, il·lustra i pinta millor que ningú els seus elements més representatius.

Hi ha una cançó de Lax’n’Busto que diu: “que un llapis mai no dibuixa sense una mà”, però si aquesta mà i el cap que “inventa” el dibuix és Edu Polo Bosch, millor que millor.

L’Edu és d’aquelles persones que ha nascut per crear i que sota l’aparença d’un tio tranquil i pacífic s’amaga un geni. Dóna vida a cada il·lustració que fa, li regala color, forma, cos i realitat i qualsevol paissatge, personatge, motiu que se li proposi dibuixar el fa “especial”.

És un artista “de cap a peus”, un tarragoní enamorat de Tarragona, sobretot de la Part Alta i qui assegura que aniria a viure a una altra banda però sempre “tornaria a casa”.

L’Edu Polo Bosch és el nostre convidat, de qui descobrim que es fan dels Seguicis Populars de les festes, escolta músiques tradicionals d’arreu del món i, fins i tot, toca les castanyoles; tot un personatge que, com diu l’aliguer Joan Adserà, “quina sort que siguis tarragoní Edu”.
Silvia petit

PUBLICITAT