El científic Alex Arenas recomana precaució pels rebrots a les escoles

El físic i investigador de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Alex Arenas, ha advertit que si es reobren les escoles hi haurà brots de covid-19 als centres perquè “el virus està entre nosaltres”. Tot i això el científic es mostra partidari que els infants tornin a les aules però demana que es facin plans de prevenció per evitar casos i que, en cas que es produeixin, la resposta estigui prevista.

Alex Arenas, científic de la URV. ACN.

En declaracions a l’ACN, Arenas creu que cal “perdre la por”, recomana “estar alerta” per mantenir les mesures de seguretat i demana que no hi hagi alarma social en cas de rebrots. El catedràtic assenyala que “ningú pot assegurar que la tornada a les escoles serà segura” i creu que els brots seran inevitables”. “Però això no vol dir que no hi hagi un pla de contingència per tots els escenaris que poden passar”, defensa. Per tant, considera que “tota la prevenció que es faci dins i fora l’aula serà importantíssima”.

Entre aquestes mesures prèvies Arenas posa damunt la taula fer tests PCR a tots els professionals de la comunitat educativa abans que comencin les classes per garantir que “es comença des de zero, sense infectats”.

PUBLICITAT