“El conflicte català no es pot resoldre per la via repressiva”

Aquest dijous a Carrer Major hem parlat amb el diputat d’En Comú Podem per Tarragona al Congrés, Ismael Cortés, sobre diversos temes d’actualitat política sobre el nostre territori, però també d’altres temes d’àmbit més general, com la gestió que s’està fent de la pandèmia, la monarquia o l’indult dels presos de l’1 d’octubre que ahir vam saber que el govern espanyol començarà a tramitar aviat.

Pel que fa a la pandèmia, Cortés reconeix que ha agafat d’imprevist a tot el món i la Unió Europea, i considera que el seu grup parlamentari ha estat “exemplar” amb tot allò que ha estat al seu abast. A més, tot i no aventurar-se a parlar de 2a onada sí fa una crida a la responsabilitat, “especialment els joves que s’ho prenen més a la lleugera”. No obstant, Cortés assenyala que “precaució no ha de suposar por” i que les crítiques “són benvingudes i ajuden a millorar” mostrant també paraules de reconeixement al personal sanitari.

En la mateixa línia considera que la magnitud de la crisi actual i les mancances en l’àmbit sanitari han posat en escena problemes ja existents i de nous que “han de servir per a una reestructuració de prioritats, com en formació de personal sanitari i mèdic d’una banda, reordenació d’equipament sanitari i programes de reutilització, a més d’ajudar a reflexionar el paper de la gent gran a la societat així com la xarxa de residències públiques que s’ha demostrat ser precari”.

Pel que fa a balanç de govern amb el PSOE , indica que ha permès una sèrie de mesures sobre la taula com l’augment del salari mínim interpersonal, debatre la reforma laboral, tot allò relatiu a la memòria històrica, a més de treure a debat la monarquia per impulsar un referèndum al respecte, a més d’un procés de revisió del codi penal dels delictes de sedició i activar els indults als polítics del procés, considerant que “per la via repressiva no es resoldrà el conflicte català”.

Cortés també s’ha referit als pressupostos generals que en clau territorial “han de solventar mancances i infraestructures històriques pendents” considerant que haurien de tirar endavant si no al proper curs si al llarg de la legislatura i que “hi ha prou consens” entre els representants polítics del territori i que “cal ple compromís” al respecte com també per fer efectiva l’arribada de les ajudes pendents a les afectacions per temporals al territori.

PUBLICITAT