El PSC guanya a la ciutat, ERC guanya a la demarcació

El PSC guanya a la ciutat de Tarragona amb un 22%, dos punts més que ERC, però la formació republicana guanya a la província tarragonina amb un total del 25% dels vots emesos

Amb aquests resultats ERC obté dos escons al Congrés i tindran la representacio de Jordi Salvadó a la Càmera Alta de les Corts Generals. Per la seva banda el PSC també ha obtingut dos escons amb la representació que encapçala Joan Ruiz.

La tercera força ha sigut En Comú Podem que ha aconseguit l’escó d’Ismael Cortés i es manté també la representació de Ferran Bel al Congrés de Junts per Catalunya.

La gran pèrdua ha sigut la de Ciutadans que no obtindrà representació a la Càmara Alta del Congrés ni tampoc la del Partit Popular.

Pel que fa al Senat, el repartiment dels 4 representants a la Càmera Baixa hi haurà una representació de 3 escons d’Esquerra Republicana de Catalunya amb Miquel Aubà, Laura Castel i Josep Rufà. L’altre representació l’ha obtingut el PSC que ha aconseguit Santi Castellà.

Una repetició d’eleccions marcada per la baixada de la participació electoral i que a la ciutat, hi ha hagut fins a cinc punts de davallada en relació als passats comicis del 28 d’abril.

PUBLICITAT