“Amb mesures, el transport públic és un mode segur”

Des de la passada setmana i fins aquest dimarts se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible que enguany, malgrat la situació que travessem, compta amb més de 200 municipis del país amb molts actes programats… I a més a més, amb un centenar de mesures permanents en tots ells amb l’objectiu de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables.

Aquest dilluns a Carrer Major hem parlat amb David Saldoni, el director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya qui destaca que pugui haver activitat i mobilitat però amb modes alternatius menys contaminants com el transport públic, la bicicleta, caminar, etc.

En aquest sentit, Saldoni afirma que “tenim molt bona xarxa de transport públic” i actualment una davallada del 50% que “cal recuperar”. per això afirma que “respectant les mesures de seguretat el transport públic és un mode segur” i cal perdre la por als transports col·lectius.

Amb el lema ‘Per una mobilitat sense emissions’, la Setmana d’aquest 2020 reflecteix l’objectiu d’assolir la neutralitat en les emissions de carboni per a l’any 2050, i que recull el Pacte Verd Europeu.

També s’ha referit a algunes mancances que presenta el territori com en l’àmbit ferroviari, reconeixent que “cal seguir millorant” i cal seguir reivindicant que a Catalunya es puguin fer les inversions adients per un bon servei ferroviari”. També que cal recuperar tots els serveis existents abans de l’Estat d’Alarma com és el cas de la línia RT1 de rodalies entre Tarragona i Reus.

Saldoni ha fet una crida a pensar en l’impacte ambiental a l’hora de comprar nous vehicles o optar per modes de transport i les diverses possibilitats. Això no obstant, considera que cada cop hi ha més consciència en aquest sentit.

El departament d’Empresa i coneixement ha anunciat avui 16 M d’euros en subvencions per a vehicles elèctrics i punts de càrrega, una mesura que valora positivament.

A l’agost l’Estat va treure a licitació el desmuntatge de les vies entre Port Aventura i Vandellòs. En aquest sentit Saldoni assenyala que els tècnics estan en fase d’estudi i valoració si es pot aprofitar alguna cosa de la infraestructura.

PUBLICITAT