Els tarragonins seguim malbaratant aliments any rere any

“Els aliments han perdut valor”. Així ho lamenta el director de l’Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, amb qui hem parlat aquest dimarts a Carrer Major.

I es que al Camp de Tarragona, l’any 2018 es van generar 372.000 tones de residus municipals, un 3,1% més que a l’exercici de 2017. La generació per càpita es va situar, així, en 1,65 kg/hab./dia, incrementant-se en 4 punts respecte l’any 2017. A més totes les comarques del Camp, excepte l’Alt Camp van generar més residus que la mitjana catalana.

Hem de prendre més consciència no tan sols pel que fa a les sobralles de menjar que deixem al plat i llencem sinó també en tot aquells aliments que deixem fer malbé i acaben a les escombraries. En aquest sentit la campanya i exposició ‘Som gent de profit’, visitable aquesta setmana al Mercat Central de Tarragona, ens aporta eines per conèixer receptes per aliments que tenim a la nevera, calcular racions o consells diversos per tal que poguem donar bon ús del menjar.

D’altra banda hem parlat amb el tresorer del Banc d’Aliments de Tarragona, en Joan Vila, que ja preparen un any més el Gran Recapte d’Aliments. I es que a Catalunya amb el que llencem es podrien alimentar 500 persones durant un any.

PUBLICITAT