En augment el consum d’aigua regenerada a les empreses químiques

La planta de regeneració d’aigües residuals urbanes d’Aitasa, (l’empresa d’Aigües Residuals de Tarragona) que es va posar en funcionament a finals de 2012, no ha parat des de la seva arrencada d’incrementar els seus volums any rere any, des dels 1,2 hectòmetres cúbics de 2013 fins als 4,7 actuals. L’ús d’aigua regenerada es consolida, sobretot, en les torres de refrigeració dels processos industrials, i també en els processos de generació de vapor. És a dir: el 14,58% del total d’aigua consumida per les empreses de l’AEQT (Associació d’Empreses Químiques de Tarragona) l’any 2018 va ser regenerada, enfront del 13,44% del 2017 (llavors van ser 4,7
hectòmetres cúbics sobre un total de 34,98).

A més, es preveu que les xifres continuïn creixent amb previsió de tancar el 2019 amb uns 5 hectòmetres cúbics, quantitat equivalent al consum anual d’aigua d’ús domèstic d’una ciutat com Tarragona.

Aquest dimecres a Carrer Major n’hem parlat amb el director d’Aitasa, Daniel Montserrat i per altra banda hem conegut el Cicle Integral de l’Aigua que se’n fa a Ematsa (l’Empresa Mixta d’Aigües de Tarragona) amb Ivan Fraga, responsable de l’Àrea de Depuració.

PUBLICITAT