Veïns s’organitzen per combatre el racisme a la Part Alta

Veïns de la Part Alta fan un assemblea per combatre el racisme al barri. El local de la Colla Jove de Tarragona va acollir aquest dimecres una reunió oberta de veïns i veïnes, així com entitats de la ciutat, on es va tractar l’increment del discurs xenòfob al Casc Antic de la ciutat.

Durant la reunió es va parlar de com frenar actituds xenòfobes al barri, com la recollida de signatures per expulsar a estrangers amb antencedents penals del barri de la Part Alta, organitzada per una associació de veïns. A l’assemblea, un treballador social que treballa amb joves sense referents familiars, va explicar la realitat d’aquest col·lectiu que s’etiqueta mediàticament com a MENAS, i va desmuntar diversos tòpics envers ells.

L’objectiu d’aquesta reunió, el qual van assistir Farts de Soroll, la Plataforma Antifeixista de Tarragona, la Colla Jove de Tarragona, el Casal Popular Sageta de Foc i Cau de Llunes, entre d’altres, és començar a treballar amb el teixit associatiu de la Part Alta, per tal que aquests joves es sentin més integrats amb la ciutat i amb la comunitat. Aquesta assemblea està totalment oberta a qualsevol veí del barri, i s’anirà reunint periòdicament.

PUBLICITAT