Fase final de l’estudi de diagnòstic de l’Amfiteatre

Segueixen els estudis per saber quins són els problemes de l’amfiteatre. Recordem que abans de l’estiu va sorgir una esquerda a la part nova, doncs ara, han començat a analitzar per fer una diagnosi i dur a terme un pla. En aquests moments s’estan portant a terme una sèrie de sondejos a la graderia i a les parets per saber quin és el sistema de suport de la graderia que forma part de la reconstrucció dels anys 70. Pilar Bravo, arqueòloga municipal, ha explicat que ja s’han fet uns altres estudis per diagnosticar i documentar possibles desviacions i moviments. Això servirà també per fer la diagnosi. Un cop acabada aquesta segona fase es faran els estudis geotècnics i després s’abordaran projectes de recuperació del monument.
Tot això pot durar aproximadament un mes, i al gener es preveu que se sàpiga els motius de l’esquerda. La Consellera de Patrimoni, Begoña Floria, ha tornat a incidir que a la part romana no hi ha cap problema.

Amb tot plegat primer s’ha d’acabar de detectar el problema i després d’emprendre accions. La Consellera també ha explicat que també han esperat una mica a dur a terme tot això per evitar que coincidís en l’època alta de turisme.

PUBLICITAT