Front comú per erradicar el top manta

barcelona-manta-top--644x362

El fenomen del Top manta continua suposant una problemàtica pels diferents municipis de la Costa Daurada i pel sector comercial en aquesta nova temporada d’estiu.

En una reunió dels diferents agents comercials, alcaldes dels municipis, policies locals, el delegat del Govern Oscar Peris i el director general de la Policia Albert Batlle, s’han abordat les diferents actuacions per combatre aquest fet delictiu.

Batlle també ha explicat que la lluita contra el top manta s’ha de fer des de diferents punts de vista com el departament de comerç de la Generalitat, altres cossos amb competències en el control de fronteres o el departament d’inspecció de treball.

A més a més, Batlle ha recalcat la necessitat d’engegar campanyes de sensibilització a tots els nivells en contra d’un negoci que empobreix el país.

_

La 29 edició del cicle d’estiu Tarragona Jove torna a la ciutat per oferir als joves més d’un centenar d’activitats entre els mesos de juliol i agost. El cicle renova el 70% de les propostes formatives, lúdiques i cultures, que aniran des del circ, la màgia, la cuina, el teatre, les noves tecnologies entre molts altres àmbits que aportaran una gran diversitat a l’oferta del programa.

Així ha destacat Ivana Martínez, la consellera de Joventut, la filosofia del TarragonaJove.

Un dels noms propis del cicle d’estiu serà el de Joan Dausà, que després de la seva aturada musical, oferirà una xerrada el 6 de juliol a l’espai Jove Palmera sobre la seva trajectòria artística com actor, músic, showman o presentador.

_

Els paradistes del mercat de Tarragona podran tancar al migdia. És la opció que dóna  l’Ajuntament, sempre i quan el Nou Mercat Central estigui obert de les 9 del matí a les vuit del vespre ininterrompudament, de dilluns a dissabte, i amb un mínim del 60 per cent de la superfície comercial o bé el 60 per cent de les botigues obertes.

La presidenta d’ESPIMSA i consellera de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, ha informat dels horaris comercials a la Comissió Negociadora del Mercat Central amb qui s’ha reunit aquest dilluns. Segons Ferrando s’ha buscat aquesta solució per tal que la majoria de paradistes puguin adaptar-se a l’horari del Mercat.

D’aquesta manera els paradistes podran tancar des de dos quarts de 4 de la tarda fins a les 5 i podran distribuir aquestes hores entre dilluns pel matí o dissabte per la tarda.

La presidenta d’ESPIMSA, també ha explicat que aquest horari va ser aprovat en el Plenari del 20 de febrer del 2015  i consensuat amb la Comissió Negociadora del Mercat Central.

_

La Generalitat ha adjudicat a l’empresa UTE Guinovart y Obrascón l’obra del Palau d’Esports de Tarragona dels Jocs Mediterranis 2017, entre les 16 candidates que es van presentar. Les obres s’estructuran en tres projectes: obra civil, arquitectura i instal·lacions.  L’obra civil inclou la fonamentació, estructura i coberta d’un pavelló que podria estar enllestit a finals d’any i que compta amb una inversió de quasi 5 milions i mig d’euros .

_

La Diputació de Tarragona ha convocat una nova edició dels  Premis Emprèn. Uns guardons que volen fomentar l’emprenedoria a les comarques tarragonines i que enguany inclouen més categories. En total seran 5: (Turisme, cultura i experiències; Salut i esport; Tecnologia i innovació; Eficiència energètica i sostenibilitat i Economia social)

En els propers dies s’obrirà el termini d’inscripcions que finalitzarà el 31 de juliol. A més, durant el mes de juny tindran lloc sessions formatives i informatives per tal que els candidats puguin preparar la seva convocatòria a aquests premis.

_

I tenint en compte la importància que té el turisme a la nostra ciutat, la Universitat Rovira i Virgili oferirà, a partir de la propera tardor, un Postgrau en Innovació en la Gestió de Càmpings. El curs, d’un any de duració, posarà a l’abast dels seus alumnes tot el coneixement adquirit en els darrers anys pels professionals dels càmpings, un sector que a la província de Tarragona està esdevenint capdavanter. De fet, la província aplega un 40% dels millors càmpings d’Espanya i ha estat repetidament escollida com una de les millors zones campistes d’Europa.

_

Aquest divendres el festival de música i cultura contemporània, Minipop, dóna el tret de sortida al passeig de les palmeres fins el 5 de juny. La selecció musical de Lluís Gavaldà combinarà artistes de prestigi amb noves descobertes i grups com Bremen, Guillem Roma, Spylight i Superpandas, entre altres.

A més a més, Alex Torío i Empar Moliner rendiran el seu particular tribut a Bowie amb una sessió de DJ.

I perquè ens expliquin amb més detalls aquest MiniPop, al programa La Tarda de la Xarxa, hem parlat amb la Núria Serrano, directora del festival i l’Aida Bañeres, cap de producció, sobre el festival.

Aquest és un fragment de l’entrevista que podreu trobar a rctgn.cat.

 

 APUNT

Café, copa i puro ha amenitzat durant aquest temps moltes tardes de dimecres, Arnau Curto, Adrià Castellví i David de la Torre han liderat el primer programa humorístic de la ciutat. Ara acaben temporada, i ho fan per la porta gran, ens ho explica l’artífex d’aquest Cafe, Copa i Puro.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

Foto: (www.abc.es)

PUBLICITAT