Greus incidents en la tercera jornada de manifestacions

Tercera nit de manifestacions i diversos aldarulls a la ciutat de Tarragona. Aquest cop la vaga convocada per diversos estudiants de la URV va començar als volts de la cinc de la tarda. Es començava la marxa pels diversos carrers de Tarragona de manera pacífica, sense incidents i reivindicant la sentència del procés i els actes que es van produir les jornades de dilluns i dimarts a la ciutat i a diversos punts del Catalunya. Alguns posaven peu a la ‘’marcha per la llibertat’’ camí de l’AP-7 fins arribar a Vilafranca del Penedès on aquest mateix matí s’ha tornat a reactivar la caminada amb l’objectiu final d’arribar a Barcelona per la manifestació convocada el proper divendres.

Es va reactivar una segona caminada a les 20 del vespre que va començar al Campus Catalunya de la URV i els manifestants van fer un recorregut tallant diversos carrers de la ciutat passant per la Torre dels Vents i arribant la caserna de la Guàrdia Urbana, allà es van trobar talls per la Policia i els manifestants van dirigir-se cap a l’A-7 a tallar les immediacions de la ciutat. L’objectiu dels manifestants era tornar a la Plaça Imperial Tàrraco on dimarts a la nit va ser el focus de tots els incidents contra els Cossos de seguretat. Al arribar a la subdelegació del Govern espanyol la tensió va ser màxima entre els antiavalots i manifestants on es van produir llançaments d’objectes, diverses càrregues policials i les trinxeres que van formar els manifestants amb els contenidors de brossa que posteriorment serien cremats.

La policia i els Mossos d’Esquadra van utilitzar els furgons amb l’objectiu de rodejar i evacuar els manifestants de la plaça, fins que un cop situats a la pujada de Marqués de Montoliu, els vehicles van sobrepassar els contenidors atrinxerats i provocant dos ferits fruit de l’impacte amb la furgoneta dels Mossos. La tensió entre manifestants i cossos de seguretat va arribar fins a la Rambla Nova tot i que els grups estaven molt més dispersos. Segons els Cossos Policials van haver 4 detinguts en la manifestació d’ahir de matinada i 2 ferits segons el Servei d’Emergències Mèdiques.

Per la jornada d’avui s’ha preparat una nova convocatòria a dos quarts d’onze al Campus Catalunya de la URV.

PUBLICITAT