La digitalització i l’educació s’agafen de la mà

Aquest dimarts s’ha presentat al Palau de Congressos de Tarragona el Pla d’Educació Digital de Catalunya 2020-2025. Es tracta d’un pla d’ensenyament que pretén plantejar estratègies de futur i dotar als alumnes dels coneixements digitals suficients per quan fan el salt al món laboral.

Per això la Directora General d’Educació i Primària, Mar Camacho, ha explicat que “és un pla de llarga durada” i que “s’ha de fer amb agents que van més enllà del món de l’educació”. Aquest Pla compta amb tres grans eixos: la competència digital dels alumnes, garantir una educació de qualitat, equitativa i amb igualtat d’oportunitats, i per la sostenibilitat vinculada en l’educació de qualitat. Per dissenyar aquests eixos han agafat com a referència les indicacions que suggereix la Unió Europea. La Directora General d’Educació ha remarcat que no és un pla sobre tecnologia.

Amb tot plegat es vol millorar la competència digital dels centres educatius, i amb això de l’alumnat i professorat. Per això s’adreça a uns 800.000 alumnes, 102.000 professors i 3.249 centres educatius. El pla comptarà amb 42 línies d’acció i 91 actuacions que s’aniran desplegant al llarg dels 5 anys.

Cal destacar que a través d’aquest projecte també es vol despertar la vocació científica-tècnica a les noies, ja que Camacho ha subratllat que només un 20% de les persones que treballen en les TIC són dones. Així es vol arribar a la igualtat real.

Per acabar també es treballarà la ciberseguretat i es farà pedagogia per combatre l’assetjament a través de la xarxa.

PUBLICITAT