La figura d’un psicòleg, reivindicació de les unitats neonatals

Aquest diumenge l’Hospital Joan XXIII de Tarragona celebrava el Dia del Prematur. Recordem que és l’Hospital de referència a la Província de Tarragona en aquests temes perquè atenen a tots els prematurs que neixen. 

Tot i això des de fa temps que reclamen incorporar la figura d’un psicòleg en aquesta unitat, ja que consideren que així s’ajudaria més a les famílies i se’ls donaria més suport. Així ho ha explicat Mar Albujar, nenonatòloga i coordinadora de la UCI de neonats i pediatria de l’Hospital Joan XXIII. 

Des de la Unitat Neonatal de Tarragona recorden que quan neix un nen o una nena prematura és un xoc per a la família, i en la majoria de casos, inesperat. Per això creuen que és essencial poder donar suport a les famílies, perquè “s’ha de vetllar per la persona que acaba de néixer, però també per la família” que són els que han de cuidar al nen o a la nena.


Des de l’associació Som Prematurs recorden que “la cursa d’obstacles comença quan surten dels hospitals” i per això pensen que és essencial l’acord que tenen amb Joan XXIII, perquè ajuden a molts pares i mares.

PUBLICITAT