Lletra petita a l’anunci del Govern sobre el nou curs escolar

La Generalitat de Catalunya ha anunciat avui una inversió per al proper curs escolar 2020-21 de 370 milions d’euros dels quals 233 aniran destinats a la contractació d’uns 5 mil nous professionals, a banda d’un pla d’educació digital per fer front a la situació de contingència i amb la previsió d’estrenar el nou curs al setembre amb normalitat.

Aquest dilluns a Carrer Major hem parlat de tot plegat amb Juan Carlos Feijoo, portaveu del sindicat USTEC·STEs a Tarragona i amb Lidón Gasull, directora de la FaPaC (Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya).

Feijoo qualifica l’anunci amb “decepció” en considerar que “són molt soroll i poques nous” i lamenta que “un cop més no se’ns té en compte i se’ns deixa de banda”. A més indica que a un centre és impossible mantenir “grups estables i sense mascareta” com preveu el govern posant en dubte si hi ha o no evidencies clares de seguretat i qüestionant que no hi hagi un pla de reobertura concret i es deixi en mans de cada centre aquesta gestió i el poc temps per presentar les propostes, fins al 23 de juliol.

Gasull també mostra “sorpresa” davant aquest anunci d’una inversió “irrisoria” on per exemple el nombre de docents a incorporar únicament representa un 1’5% per cada centre educatiu. Tampoc entenen quina negociació ha d’haver amb els sindicats quan l’anunci mostra una decisió tancada i definitiva. Davant la reobertura amb normalitat al setembre asseguren tenir por que arribat el moment no es pugui tirar endavant per algun rebrot i que no es previnguin mesures alternatives davant aquest panorama i possibilitat. Amb tot plegat es pregunta si “ens hem de llegir la lletra petita?”.

PUBLICITAT