Lahoz: “La clau del bon periodisme és creure-hi”

Aquest dimarts a Carrer Major hem trucat al periodista Ricard Lahoz per felicitar-lo i parlar amb ell després de rebre ahir el 43è Premi el Balcó 2020 d’Òmnium Cultural Tarragonès.

El presentador del programa ‘Tarragona 100×100’ de Ràdio Ciutat de Tarragona diu estar “molt content i satisfet” i ha explicat que per primer cop el premi s’ha entregat al jardí del Metropol, espai a l’aire lliure, enlloc del Saló de Plens en el marc de les festes a causa de la situació sanitària actual i va proposar mantenir aquest espai o algun altre menys institucional per apropar els premis a la gent.

Segons Lahoz, “la clau del bon periodisme és creure-hi, ser honest i poder-lo exercir”. En relació al model de la revista del Fet a Tarragona, en marxa fa 7 anys, indica que “es tracta d’oferir una alternativa diferent i més reflexiva i de profunditat per al lector i allunyat de la inmediatesa habitual de la resta de mitjans”.

Lahoz, que va arribar a la ciutat fa 26 anys Tarragona, afirma que “Puc dir que Tarragona és la meva casa, la meva ciutat, tot i no haver-hi nascut”. I en la mateixa línia indica que “a Tarragona li falta més estima en sí mateixa, treure’s alguns complexos i donar-se a conèixer i tot el que té”.

El Premi el Balcó d’Òmnium Cultural del Tarragonès reconeix la qualitat, el rigor i la transversalitat de la trajectòria de Ricard Lahoz que és llicenciat en Periodisme, Màster en Gestió d’Empreses Radiofòniques i Postgrau en Comunicació Política. Durant 18 anys va ser director de Tarragona Ràdio, ha participat en múltiples projectes periodístics, és l’autor dels llibres com ‘La riuada de 1994’ i ‘Francesc Xammar i Vidal: dignitat i compromís a la perifèria de Tarragona’.

PUBLICITAT