L’equip de govern de la URV es presenta a la societat

L’equip de govern de la URV, que va prendre possessió del càrrec fa un mes, va presentar-se ahir a la tarda a la societat en un acte presidit per la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Àngels Chacón. La consellera; la rectora, María José Figueras, i el president del Consell Social, Joan Pedrerol, han signat el document de nomenament de la rectora i els membres del Consell de Direcció van rebre la medalla que els acredita com a vicerectors i secretària general durant la presentació que va tenir lloc a l’Aula Magna del campus Catalunya.

María José Figueras ha destacat en el seu parlament el repte de les universitats: “posicionar-se i adaptar-se als canvis tecnològics d’un món globalitzat, sense perdre els valors fundacionals de la Universitat: coneixement, reflexió, diàleg i llibertat”. Perquè la Universitat continuï tenint un paper clau, vol posar les persones al centre de la política universitària i que la Universitat sigui “el motor de l’ocupabilitat del territori” a través de la formació continuada dels estudiants.

Fer-ho, però, també depèn dels recursos. En aquest sentit, ha reivindicat una millora del finançament universitari i ha exposat que “mantenir el nivell que ofereixen altres països europeus és una missió complicada si comparem l’aportació, molt inferior, que reben els centres catalans respecte als de països similars al nostre”.

Per acabar, ha posat en valor “el talent URV” i ha destacat els nomenaments recents de personal docent i investigador de la Universitat en càrrecs de la Generalitat.

PUBLICITAT