Les entitats sobiranistes lamenten que no hi hagi selecció catalana

Les entitats sobiranistes de Tarragona, juntament amb els partits polítics han denunciat avui que els Jocs Mediterranis no comptin amb una selecció catalana que competeixi. Consideren que hagués estat un bon moment per defensar la selecció pròpia, i que hagués estat un gest de respecte cap als esportistes catalans. Així ho explica Sergi Blazquez, vicepresident de la plataforma proseleccions esportives catalanes.
Les entitats i partits presents han denunciat que els Jocs se celebrin en un moment polític tan convuls, amb l’antic govern català a la presó o l’exili, sense que aquests tinguin cap gest de suport. Escoltem a Rosa Maria Codines, presidenta d’Omnium Cultural.
Per la seva banda, la presidenta de l’assamblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzi ha destacat l’estreta vinculació que té Tarragona amb la història romana i, per tant, amb el naixement de les Olimpíades, i ha lamentat que no es puguin celebrar amb el que considera “normalitat.
També s’ha recordat la situació crítica que viu el Mediterrani amb la crísi de refugiats, i han demanat també justícia social per ells. Acompanyats pels representants tarragonins de PDeCAT, ERC i la CUP, s’han sumat també a la crida del dissabte 30 de juny a concentrar-se en defensa dels drets humans i civils.

PUBLICITAT