L’Esquerra Independentista qualifica de “vergonyosa” la sentència del Cas Bershka

L’Audiència Provincial ha confirmat la sentència del Cas Bershka. D’aquesta manera Laia Estrada, regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, juntament amb Diego Corredor i Santiago Fortuny, han estat condemnats a tres mesos de presó i a pagar una multa de 2.500 euros. Recordem que els fets es van produir l’any 2009 quan es feia una protesta contra la pressió estètica que pateixen les dones a la Rambla Nova. Itziar Lete, membre del Cau de Llunes ha llegit el comunicat que ha fet l’Esquerra Independentista davant aquesta sentència, explicant que se l’esperaven i també afirmant que “és un nou atac contra la lluita feminista.”

Santi Fortuny considera que és “lamentable” que el procés “hagi acabat gairebé nou anys després i amb ells condemnades i no les persones que els van agredir.” També ha demanat que “totes les persones que s’han solidaritzat amb la injustícia espanyola també els entengui a ells.”

Per la seva banda Laia Estrada, regidora de la CUP, ha explicat que no deixarà el seu càrrec perquè la sentència no li demana, la inhabiliten per sufragi passiu, això, segons Estrada, significa que no es podria presentar a unes eleccions. Estrada també ha criticat durament que “es dubti de la imparcialitat de la televisió pública catalana a la sentència, ja que van ser testimonis del cas.”

Amb tot plegat ha assegurat que “no és casualitat que surti la sentència abans de les eleccions.” I també ha explicat que “han valorat no tornar a recórrer-la.” Els condemnats no entraran a presó perquè no tenen antecedents.

 

PUBLICITAT