Home Carrer Major Tarragona L’estudi tarragoní que diagnostica el nivell d’agressivitat del càncer de pròstata

L’estudi tarragoní que diagnostica el nivell d’agressivitat del càncer de pròstata

Compartir
PUBLICITAT

Aquest dimarts tarda Carrer Major s’ha endinsat en el terreny mèdic i investigació. Cada any es diagnostiquen a tot el món 1,2 milions de nous casos de càncer de pròstata i uns 350.000 homes moren per aquesta causa. A Catalunya, l’any 2018 el càncer de pròstata va ser el tercer més diagnosticat, amb 5 mil casos, darrere del de colon i el de pit, i davant del càncer de pulmó.

Amb aquestes esgarrifoses xifres, també noticies alentadores, dos nous tractaments frenen l’avanç del càncer de pròstata i augmenten la supervivència. I a més, un estudi fet a Tarragona permetrà distingir entre tumors de progressió lenta i tumors agressius i per tant diagnosticar la seva gravetat i valorar quin és el tractament més adequat.

Ho hem parlat amb Matilde Rodríguez, Investigadora Responsable del Grup de Recerca en Biomarcadors de Malalties i Mecanismes Moleculars – DIBIOMEC Group Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili de Reus, i Xavier Ruiz, Facultatiu especialista del Servei d’Urologia de l’Hospital Joan XXIII qui també ha format part de l’equip investigador.

PUBLICITAT