L’IPHES reconegut com el millor preservador del patrimoni tarragoní

L’Institut Català de Paleoecologia Humana i d’Evolució Social, també conegut com a IPHES ha rebut el reconeixement a el Premi Tarraco per la defensa del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Aquest guardó s’atorga a aquelles associacions o entitats que mantenen la cura i la preservació del patrimoni. L’alcalde Pau Ricomà ha destacat la seva gran tasca de divulgació i preservació no només des de l’època romana sinó que també per les pintures rupestres que fins a dia d’avui s’han preservat avui en dia. Per la seva banda, el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo també ha volgut fer èmfasi que l’IPHES es tracta de tota una referència a nivell mundial per la investigació científica. L’Institut Català de Paleoecologia va ser impulsada a partir del 2004 com a projecte de la Generalitat amb l’Ajuntament de Tarragona i la Universitat Rovira i Virgili. L’IPHES consta amb un equip d’investigadors que combinen tant les ciències socials com la biociència i donar explicacions sobre l’evolució humana del territori.

Molts d’aquests tècnics actualment formen part de grups d’investigació més enllá del teixit associatiu i tenen relació directa amb la URV.

PUBLICITAT